Onsdags dubbel

11

dd-tips dd-blogg

Insåg igår när jag gjort mitt inlägg att jag faktiskt glömde att skriva något om Copenhagen Cup och vinnaren Robert Bi som sprang 1.10 blankt på Charlottenlund. Det är världsrekord men faktum är ju att Lunden inte är riktigt 1000 meter utan det fattas väl 50 meter ungefär. Men det spelar mindre roll för prestationen som Robert Bi står för är otroligt bra och givetvis hade vi gärna sett honom i Elitloppet men man är inte intresserade i år utan man har nog redan fokus inställt på det franska vintermeetinget 2015/2016. Vad jag förstår ska han dock vara inbjuden till Oslo Grand Prix vilket är väldigt skoj.
Även tvåan och trean i Copenhagen Cup, Maven och Voltigeur de Myrt, svarar för två mycket bra insatser och medans Maven stärker sina aktier inför elitloppet så fick Voltigeur de Myrt idag en biljett. Välförtjänt och ett spännande tillskott.
Inte många biljetter kvar att dela ut när även Nahar fått en plats. Två av de kvarvarande platserna kvalar man in till via dels guldloppet på Åby på lördag och dels via gulddivisionens final på Gävle nästa helg. Då är det endast tre platser kvar att fylla (om man nu räknar med att Tarzan tackar ja till Nuncios plats) och med tanke på att det finns några intressanta kandidater som startar i Finlandia Ajo på söndag så bör det bli en hård strid om de sista platserna. Vi får innerligt hoppas att Magic Tonight vinner guld på lördag och att ingen ”obehörig” får en kvalplats.

Dagens dubbel imorgon ser en aning klurig ut. Jag streckar hela sju hästar i DD-1 för jag litar inte på favoriten 2 Charrua Forlan. Hans-Owes stallform gnistrar inte och det finns flera intressanta skrällar bakom. 1 Overtaker By Sib kan bli giftig med lucka. 4 Queasy, 5 Nato Dream, 8 Candor Hall, 11 Montgomery Gel och 12 Underpaid Hanover får också chansen. Vill man korta ner systemet något kanske man kan plocka bort Goops hästar för även hans stallform är inne i en dal.
DD-2 är inte helt lätt att lösa. Visst har 4 I Love Champagne varit fin vid vinsterna men något säger mig att hon torskar imorgon (ren intuition) och jag tänker chansspika en skräll. Björn Goops stallform må vara sisådär men hans kuskform är det inget fel på. Han sitter upp bakom 1 Eternal Sunshine och från innerspåret borde hon vara garanterad en fin resa. Över 2640 meter borde luckan dyka upp och då missar väl inte BG att ge henne chansen.

DD-1: 1,2,4,5,8,11,12
DD-2: 1 Eternal Sunshine
Min raka DD: 1-1
Min roliga DD: 5,11-1

Tycker V86 ser lite favoritbetonat ut inledningsvis. Jag lirar nog ett litet system och drar till med tre spikar direkt: 4 Sciacallo O.M, 1 Jarl Af Solnäs och 5 Moni To Spare. Sciacallo möter ett gäng som han borde lägga på rygg, Jarl Af Solnäs är ganska snabb ut, får han inte alltför hårt tryck tror jag han kan spåra runt om. Moni To Spare ser ut att han en lämplig uppgift då värsta motbudet fick sämsta spåret.
I avdelning fyra målar jag på lite: 1,2,3,6,8 och 9 får plats. Liten varning för 1 Lady Jo. Gjorde det bra bakom Tunika och Facile Boko senast.
I avdelning fem streckar jag alla och håller tummarna för en skräll.
I nuläget är 1 Pythagoras Face och 5 Im Just A Sund jämnstreckade i den sjätte avdelning men Pythagoras Face ser inte ut att vara någon startraket direkt (jag kan givetvis ha fel, han är ju orutinerad) och då kan spåret bli en fälla. Jag gillar verkligen Im Just A Sund och jag tror att han bara vinner detta med Erik Adielsson i sulkyn.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.