Oscarsson kan ha en ny stjärna på gång

27

oscarsson v75

Jim Oscarsson kan ha en ny stjärna i Mr Perfect.
På söndagen krossade treåringen konkurrenterna på Solvalla.
– Det var en härlig känsla. Han var riktigt bra, berömde Eskilstunatränaren.

Jim Oscarsson har tagit fram åtskilliga topphästar genom åren. Dig For Dollars och Dreams Take Time är två exempel på Oscarsson-adepter som har gått hela vägen från årsgångsloppen upp i den äldre eliten. Dreams Take Times helbror Mr Perfect ser inte ut att vansläktas. Från positionen utvändigt om ledaren krossade han sina jämnåriga motståndare och tog andra raka segern för året.
– Han var jäkligt taggad i dag. När de andra smackade på sina hästar på sista bortre långsidan höll han på att krypa ur skinnet. Han är fin alltså! strålade Oscarsson i Solvallas vinnarcirkel.
– Han har hela tiden visat att han är en bra häst men att han skulle vara så mycket bättre än tidigare i dag trodde jag inte. Men han är trevlig som fasiken och verkar veta vad han håller på med.
Att Mr Perfect ska gå lika långt som sin storebror är mycket begärt men Jim Oscarsson spänner i alla fall bågen med sikte på de stora treåringsloppen.
– Han har kriterieserien och alla möjliga treåringslopp om han kan hävda sig där. Så här långt känns det i alla fall bra så vi får sikta på de loppen.

Segrar både på Vincennes och Solvalla
Det var med anledning av att Prix d’merique avgjordes i Paris under söndagen som Solvalla körde en extrainsatt V75-omgång med franskt tema. Tävlingarna på Vincennes sändes parallellt med de egna loppen och även om ingen vinnare på Solvalla höll samma klass som Prix d’Amerique-segraren Up And Quick bjöd V75-omgången på riktigt fin travsport. Erik Adielsson hade precis hunnit hem från den franska huvudstaden. Där tog han på lördagen en överlägsen triumf med svenske topphästen On Track Piraten.
– Det var en ren fröjd att köra On Track Piraten på Vincennes, från att bilen släppte till att vi kom i mål, sa Adielsson som inte hade ett fullt så avkopplande upplopp i V75-inledningen.
På slutvarvet svepte han fältet med Svante Båth-tränade Leif och i sista kurvan såg segern ut att bli överlägsen. Men krafterna tröt den sista biten och det var med minsta möjliga marginal som Leif höll undan före Ryan Kronos.
– Jag trodde att vi skulle få svårt men han kändes så ruggigt fin i provstarten att jag bestämde mig för att gasa med honom. Jag tror inte att vi hade vunnit om vi hade suttit utanpå Ryan Kronos sista 800 meterna utan chansen att vinna låg i att överrumpla dem, sa Erik Adielsson, som dubblade inom V75-spelet när han också infriade favoritspelarnas förväntningar tillsammans med Stig H Johanssons fartfyllda sto Rub It Out. Den segern var grädde på moset för Stig H Johansson som tidigare under dagen fått se sin Indigious vinna på Vincennes.

Jackpot på V75
Marcus Lindgren har selat ut många V75-vinnare men inför söndagen hade han aldrig själv kört någon häst till seger i travets elitserie. Med franske Amour du Coglais var det dags. Lindgren körde till ledningen och därifrån var segern aldrig i fara.
Ledningen var segerreceptet även för omgångens största favorit, Stefan Melanders Coco de Vie (Ulf Ohlsson), och Fredrik Pedersens Certification. I det avslutande långloppet över mastiga tre varv var Björn Goop-tränade Candor Hall (Peter Ingves) starkast.
Sju rätt på V75-spelet betalade 4 950 kronor. För sex rätt fick man 73 kronor och femrättspotten går vidare till lördagens omgång på Axevalla. Då kan en ensam jackpot-vinnare håva in 30 miljoner kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSe loppet här! Up And Quick vann Prix d’Amerique 2015!
Nästa artikelUp And Quick tog klivet upp bland stjärnorna

2 KOMMENTARER

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.