Oscarssons krutdurk knäckte Al Dente

22

image-21

Jim Oscarssons (i mitten) Explosive de Vie var bäst av fyraåringarna på Solvalla under onsdagen. Efter att ha gått största delen av loppet i andra utvändigt kunde Oscarssons häst till sist plocka ner stjärnhästen Al Dente. Foto av LARS JAKOBSSON

Trots fina prestationer och en halv miljon kronor i prispengar under treårssäsongen i fjol ställdes Explosive de Vie aldrig mot den absoluta eliten. Under onsdagen var det dags att möta kulltoppen och trots årsdebut plockade han ner självaste Al Dente.
– Det är bara att hålla tummarna för att han håller i den här formen, sade Oscarsson efter loppet.

När fyraåringarna gjorde upp på Solvalla var det många som trodde att segerstriden skulle stå mellan Al Dente, Origo Tilly och Daley Lovin. På sista långsidan var det bäddat för en härlig strid trion emellan. Fjolårets stora snackhäst Al Dente satt i ledningen, Origo Tilly pressade på utvändigt och Daley Lovin attackerade från kön. Sekunderna senare var utgången en helt annan. Den ena galopperade, den andre stumnade och plötsligt var det femprocentaren Explosive de Vie som tog upp kampen. Tillsammans med tränaren och kusken Jim Oscarsson tuggade valacken på och avståndet krympte hela tiden.

”Det här är fantastiskt”
Före mållinjen var Explosive de Vie förbi och segern var ett efterlängtat faktum.
– Det här är ju fantastiskt. Han har bara gått ett banjobb före det här loppet och aldrig tidigare mött eliten. Och så går det så här, sade en väldigt glad Jim Oscarsson.
– Jag körde lite från start då jag ändå ville vara med där framme, men när vi fick dödens var jag inte nöjd med positionen. Som tur var kom Torbjörn Jansson med Origo Tilly och avlöste oss så det blev bra till slut.
Jim Oscarsson hoppas nu att formen håller i sig.
– Jag hoppas så klart det. Och jag tror verkligen att han dessutom kan förbättras med detta lopp i kroppen. Det ska bli spännande att se.
Segern i V86-2 var värd 100 000 kronor.

Uhrberg tog dubbel på Åby
På Åbytravet tog Thomas Uhrberg en dubbel kuskseger inom V86-spelet. Först segrade han med Ritzo i V86-5. Sedan med Remee La Marc i Marssprinten, V86-7, som bara innehöll sju hästar efter att favoriten Arazi Boko strukits före loppet.
– Jag visste att vi inte hade någon chans på ledningen och då vi inte ville gå invändigt så fick det bli dödens. Hästen var lite stum sista biten men jag kände på slutet att detta fixar vi, sade kusken Thomas Uhrberg efter segern med Remee La Marc.

I övrigt noterade vi…
…att segervane 6 Pelikan Trio skrällde direkt i årsdebuten och vann säkert före storfavoriten 4 Radysin America i V86-1 efter att ha gått i dennes rygg ända in på upploppet.
…att andrahandsfavoriten 7 T.Rex D.K. utnyttjade springspåret på bästa sätt, tog ledningen och höll den hela vägen in i mål i V86-3.
…att 6 Kazire de Bob och kusken Jorma Kontio bara stack ifrån de närmsta konkurrenterna 13 Charrua Forlan och 14 Opitergium i sista sväng av V86-4. Hästen, som endast var spelad till 14 procent, tog därmed sin första seger för säsongen efter tre tidigare försök.
– Jag visste att hästen var stark och han värmde jättefint så då provade jag för ledningen, sade Jorma Kontio, som körde hästen för första gången.
…att det var spets och slut som gällde i V86-6 när Stefan Melanders 2 Secret Mission stegande ifrån de övriga in på upploppet.
…att 12 Windy Ways avgjorde V86-8 genom en rejäl spurt den sista biten. Segern var hästens tredje raka.
…att endast två system prickade in alla rätt på V86:an denna omgång. Åtta rätt betalade således 2 551 719 kronor medan sju rätt gav 12 113 kronor och sex rätt var värt 697 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelKul att se Maven på V75!
Nästa artikelFransk topphäst till Olympiatravet

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.