Otrabanda vann Derbystoet

22

peter untersteiner

Förra året var hon en alldaglig häst som bara hängde med i loppen.
Nu vann Otrobanda Derbystoet för sin tränare Peter Untersteiner och tjänade två miljoner kronor.
– Det är en sensationell utveckling. Härligt att det gick vägen, sa Peter Untersteiner.

Efter uttagningsloppet, där Otrobanda visade startsnabbhet och ledde runt om, tog Peter Untersteiner bricka ett bakom bilen när han fick välja startspår först. Otrobanda var med på noterna även den här gången och öppnade ännu snabbare. Hon behöll enkelt ledningen och öppnade första femhundra metrarna efter 1.11,9.
I andra par utvändigt satt favoriten Timbal men Robert Bergh lämnade den positionen efter ett varv och avancerade fram utvändigt om ledaren inför slutrundan. Första varvet travade Otrobanda på 1.14,5. När det var halvvarvet kvar så galopperade Timbal. Istället var det Tunika som tog upp jakten på Otrobanda. Men hon kom aldrig i farlig närhet och Peter Untersteiners sto gled säkert undan över upploppet. När mållinjen passerades bjöd han på segergest och eftersom hästen var med i premiechansen blev det dubbla förstapriset som hästens ägare kan inkassera, nämligen två miljoner kronor.
– Det är härligt att det gick vägen för jag vet hur svårt det är i det här stora loppen. Hästen var med mig och vi har lyckats med allt. Jag chansade och tog innerspår igen. Hon har aldrig kunnat öppna tidigare men i försöket och i finalen är hon som en ny häst från start. Men jag var lite tveksam innan och Johan sa till mig att är du inte klok som tog spår ett. Då blev jag ännu mer osäker, sa Peter Untersteiner och log brett.

”Det är mirakulöst”
– Men av någon anledning har hon hittat ett nytt bra vapen att hon kan öppna för det kunde hon inte för någon månad sedan. Det har varit en sensationell utveckling på hästen sedan hon började starta förra sommaren. Då var hon en alldaglig häst som hängde med från rygg på ledaren och var fyra, femma i loppen. Det är mirakulöst att det skulle finnas så mycket i henne, det kunde man inte tro. Jag njuter med hela kretsen runt hästen att det klaffade i ett så här stort lopp, fortsatte Untersteiner.
Tvåa blev Kryssa Futura som satt fast i rygg på ledaren med krafter kvar. Trea blev Tunika.

Föregående artikelVinner storloppet – efter uppvisning
Nästa artikelReadly Express vann Derbyt

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.