Överlägsna vinnare av Rikstravet 2015

143

rikstravet 2015

Rikstravet 2015 har gått i mål.
Vinnare blev länge ledande Stall Dalsland/Värmland.
– Nu är det auktionen kvar och naturligtvis vill vi behålla hästarna, säger Årjängstränaren Kristian Lindberg inför måndagens internetauktion.

Nio tävlingsstall runt omkring i Sverige har sedan vårkanten varit med och tävlat i årets upplaga av Rikstravet. Varje stall har haft två tränare och två hästar fördelade på 1500 andelar.
Ett och samma stall har toppat ligan större delen av säsongen och står som slutsegrare. Magnus Jakobsson, tränare på Färjestadstravet och Kristian Lindberg i Årjäng, är överlägsna vinnare med fyraåriga hästarna Beppen Palema och Conrads Wilhelm.
Beppen Palema vann sina två första starter och har två andra- och ett tredjepris under säsongen. Kristian Lindbergs Conrads Wilhelm har en seger bokförd i år, men den räckte. I juli vann hästen ett försök i klass II i V75 på Årjängstravet med 100 000 kronor i förstapris.
– Han har varit duktig och ute i hårda gäng mest hela tiden. Inför sin sista start i tävlingen hade han tränat bra men gjorde ändå en slät figur där och kanske har han tappat formen lite grand nu, säger Kristian Lindberg om Conrads Wilhelm.

Auktionen hålls på nätet
Som de flesta (alla?) stallchefer vill Lindberg och Jakobsson behålla sina hästar.
Tävlingen är avslutad och hästägandet nollställt. Nu är det den avslutande auktionen som gäller och dags att auktionera ut hästarna i Rikstravet 2015.
I år blir det ingen auktion i Eskilstuna som tidigare år. Rikstravet kommer i stället att använda internet som plattform. Auktionen hålls måndagen 2 november på kvällen i samarbete med ASVT/Trottex.
– Målet är att få tillbaka hästarna. Conrads Wilhelm och Beppen Palema lär bli två av auktionens dyraste hästar. Det har gått ut ett köpanbud till alla hästägare via mail. Sedan har vi pratat med folk, både de som varit med och nya intressenter. Vem som helst får ju gå in som delägare i hästarna nu, säger Kristian Lindberg.
De över 1000 (1500 andelar) delägarna i Stall Dalsland/Värmland får 150 000 kronor till en segerfest. Enligt Kristian Lindberg är planen att segerfesten ska hållas lördagen 21 november på travbanan i Karlstad.

Fotnot: Rikstravets avslutande auktion hålls måndagen 2 november, mellan klockan 18.00 och 22.00. Webbplatsen är www.asvt.se

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.