På lördag kan stoet dela ut en ny stjärnsmäll

92

På lördag kan stoet dela ut en ny stjärnsmäll

I fjol fixade hon miljonutdelning på V86.
Hennes två senaste lopp har skvallrat om annalkande toppform.
Tränaren reser enkel väg 35 mil bara för att starta henne.
Sheilah Laday kan vara megaskrällen som får V75-utdelningen att dra i höjden på lördag.

Sheilah Laday (V75-6) har ingen respektingivande resultatrad. Det har bara blivit en fullträff i årets 14 lopp. Totalt har hon vunnit 3 av 40 starter. Hon är med andra ord ingen häst som sticker ut i lördagens stolopp på Bergsåker. Men Sheilah Laday stack inte ut inför Oaks Consolation på Solvalla förra året heller. Då vann hon till 37 gånger pengarna och bidrog till att åtta rätt på V86 gav 2,8 miljoner kronor. På lördag kan stoet dela ut en ny stjärnsmäll.
– Hon hade problem med värmen i somras och har haft svårt att hitta fjolårsformen, men nu är hon på gång åt rätt håll. Hon har gått bra i de två senaste loppen och äntligen börjat visa form igen.
– Hon tränade i går (tisdag) och var väldigt på tårna. När hon är i form är hon lite bökig att köra och har lite egenheter för sig, och nu signalerar hon att hon är ordentligt på väg in i form, säger Peter G Norman

Funkar bra med skor
Solvallatränaren gör resan från Sigtuna strax norr om Stockholm till Sundsvall för att starta enbart Sheilah Laday. En sådan resa gör man inte utan förhoppningar.
– Förhoppningar har jag men vi fick ett dåligt läge. Spår fem i volten är inte optimalt och det blir lite byngligt att komma iväg därifrån. Men hon har varit stabil i volt så här långt så förhoppningsvis fungerar det den här gången också. Vi får se hur vi kommer i väg och var vi hamnar.
Sheilah Laday brukar tävla utan framskor men i och med vinterns barfotaförbud måste hon precis som alla andra springa med skor på alla hovar.
– Det är ett minus men ingen katastrof. Hon gjorde ett par lopp med skor förra vintern och funkade bra. Bland annat gick hon bra som femma i E3 Revanschen. Det ser ut på vädret som att det kommer behövas brodd och det troliga är att hon går med det, i alla fall i bakskorna. Men det har hon tränat med efter förra starten så det ska inte vara något problem. Troligen byter vi helstängt mot norskt huvudlag också, för att hon inte ska bli för ivrig från början.

”Inte omöjligt att hon skräller”
Det är jackpot på V75-spelet och enligt prognosen kommer det att ligga 48 miljoner kronor i sjurättspotten. Seger för Sheilah Laday skulle ge utdelningen en rejäl skjuts och hennes tränare ser det inte som omöjligt att så blir fallet.
– Får hon ett bra lopp kommer hon i alla fall avsluta bra. Sedan är det alltid svårt att sia i hur långt det kan räcka. Det är inte omöjligt att hon skräller, men då krävs det nog en hel del tur.
För att vinna stort på V75 krävs det alltid tur. Kanske är det Peter G Normans och Sheilah Ladays tur man ska förlita sig till den här gången…

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelPer Linderoth plockar ut tre egentränade på V75
Nästa artikelDay Or Night In gick starkt som tvåa

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.