Pär Hedberg har bra hästar till start under multijackpoten

168

Pär Hedberg har bra hästar till start under multijackpoten

Pär Hedberg har bra hästar till start under multijackpoten på hemmaplan under nyårsafton.
Han låter sin läromästare Åke Svanstedt att köra samtliga V75-hästar när ”Svanen” är hemma på besök över jul och nyår.
– Jag hoppas att han kan vinna med någon av mina hästar. Det hade varit kul, säger Axevallatränaren.

På måndag smäller det när det är Grand Final av V75 Winter Burst. Axevalla är värd för multijackpoten som i skrivnande stund är uppe i 60 miljoner till en ensam vinnare med sju rätt. Det beloppet kan ökas på ytterligare om det blir fler jackpots under helgen.
Åke Svanstedt är tillbaka på sina gamla jaktmarker och gör ett gästspel på V75. Han är hemma och firar jul och nyår med familjen i Sverige under några veckor. Nyårshelgen tillbringar han på Bjertorpo där han hälsar på mamma, pappa och sönerna Anders och Rikard.
Svanstedt har fostrat många tränare och en av dem som var lärling länge hos honom är Pär Hedberg.
– Jag började hos Åke år 2000 när han var på Bergsåker. Sedan följde jag med flytten ner till Bjertorp och var kvar honom tills han drog till USA 2013. Det var en väldigt rolig och lärorik tid. Det mesta jag har lärt mig inom det här har jag lärt mig av Åke, säger Pär Hedberg.

”Han har bra chans att vinna loppet”
Till V75-tävlingarna på Nyårsafton har Pär Hedberg fyra hästar till start. Ett par av dem har riktigt bra chanser på förhand och han hoppas kunna avsluta det här året med en eller ett par V75-segrar.
– Jag tycker att vi har några bra chanser och det vore kul om Åke kunde vinna med någon av mina hästar. Han har varit på besök här redan och jag träffade honom för några dagar sedan. Han är nere och hälsar på lite runtomkring här och det är en kul grej att han ska köra lopp, säger Pär.
Så här kommenterar Axevallatränaren sina V75-hästar i tur och ordning.
– X.L.Bygg Palema (V75-1) är en kapabel häst som har vunnit fyra lopp i år och han var fin näst senast vid segern. Men senast i Örebro var det snömoddig bana efter allt snöande och det passade honom inte den dagen. Han måste få fäste i banan, det är viktigt för hans aktion. Det är annars en rätt så rejäl häst som har känts fin i träningen efter förra starten. Vi har inte hittat något fel alls så jag tror att det berodde på banan. Han är bäst när han får tuffa på hela vägen och läget är perfekt eftersom han är startsnabb. Det bästa vore ledningen och att han får dra i sitt eget tempo så att ingen annan kommer in i matchen. Jag tycker att han ska ha bra chans att vinna loppet. Det är några bra på tillägg men de som står på start känns det som att han ska slå. Det är en av mina bästa chanser på V75, säger Pär Hedberg.

”Har varit lugnare på slutet”
– Jejje Palema (V75-3) vann från ledningen senast och gick undan enkelt. Hästen är i fin form och läget är passande med springspår på tillägg eftersom hon är snabb ut. Den långa distansen ska inte vara några bekymmer, bara hon håller sig lugn. Men hon har varit lugnare i loppen på slutet vilket är positivt. Det är lite tuffare motstånd nu än tidigare och det kan bli svårt att vinna. Kanske hon kan greja en plats om det klaffar fullt ut.
– Diva Neo (V75-6) är kapabel och har vunnit V75 förut men senast var hon lite seg som tvåa. Hon hade inte startat på ett tag inför det loppet och hon känns uppåt i träningen efteråt. Hon kommer att vara bättre nu med täta starter men står med 20 meters tillägg på Vikens Fingerprint som slog henne senast. Den och Peter Untersteiners häst kan bli svåra att slå. Men hon borde kunna vara bland de tre om det stämmer.

”Står för klassen i det här loppet”
– Dream Night Palema (V75-7) kändes fin senast och travade jättebra men blev lite stum i kroppen. Det kan vara för att hästen gick med brodd i skorna för första gången. Vi hade inte tränat med det innan och vissa hästar blir väldigt stumma när det är första gången med brodd. Nu har han gått med brodd i jobben efteråt och har tränat på bra. Jag tror att det ska fungera bättre nu. Han satt fast med krafter kvar i Europaderbyt i höstas och står för klassen i det här loppet. Det är inte så tokigt med bakspår för då slipper han att vara med i någon körning om ledningen. Eventuellt ändrar vi till någon form av ryckhuva och har bomullen kvar under. Han har alltid haft fast huva och den ändringen kan ge lite extra fart, säger Pär Hedberg.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNu känns det långsökt med Elitloppet
Nästa artikelPeter Untersteiner har en häst i varje V75-lopp

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.