Pasi Aikio ser fram emot V75 på Romme 23 augusti

414

pasi aikio

…historiens ende trefaldige vinnare av Travrondens Guldklocka, som startar två hästar under Rommes jackpotförstärkta V75-omgång på lördagen.

När hade du två hästar på V75 senast?
– Det måste ha varit väldigt länge sedan, men vi har jobbat hårt för det så det är roligt att vara i den här situationen.
Minns du när du tog din senaste V75-seger?
– Nja, det är också flera år sedan. Jag kommer ihåg att jag vann med Kaliber på Romme, men det var ett rikstotolopp som inte ingick i V75-spelet. V75 var nog Extreme Farming på Jägersro.
Nästan rätt, Extreme Farming vann i december 2007, men du vann även din nästa V75-start med Vispa på Axevalla i februari 2008.
– Ja, det var senare kommer jag ihåg nu. Hon var väldigt bra.
Är det dags igen på lördag?
– Jag hoppas det, men jag vet att konkurrensen är väldigt tuff.
Först ut är 9 Imset (V75-4) som gjort fem starter i din regi efter att ha varit borta från tävlingsbanan i över ett år innan dess.
– Ja, han kom i april och hade haft problem med ett gaffelband. Men hästen var fin så vi kunde börja träna direkt. Jag kände tidigt att han hade kunnandet och sedan har han blivit bättre för varje start. De gånger jag kört passivt har han spurtat rappt och när jag varit offensivt har han kämpat hela vägen. Det är en snygg häst med fin inställning.
Du väljer att ta ut honom på V75 trots att han bara tjänat 88 400 kronor, varför då?
– För att jag tror att han kan hävda sig redan nu. Han har gjort jättebra insatser och sett fin ut efter senaste starten så jag hoppas att han ska vara ännu lite vassare.
Toppar du något extra nu när det är stora pengar att köra om?
– Nej, inte i träningen. Men jag tror som sagt att han ska fortsätta att gå framåt bara med sina normala jobb. Dessutom kommer han att få gå med rycktussar för första gången. Jag testade det i ett jobb i veckan och fick precis det svar jag ville ha.
Unghäststjärnan 2 Ghetto Blaster (V75-7) gör andra starten efter nästan två års frånvaro, vad har problemet varit där?
– Det är en sena i ett framben som strulat. Han gjorde sig illa i hagen på våren i fjol och fick en blödning, sedan hade vi lite för bråttom med att sätta igång honom igen och fick ett bakslag. Efter det fick han den tid han behövde.
Kvaltiden på 1.14,2 imponerar, men kanske inte tredjeplatsen på Mariehamn i comebacken.
– Jag var inte nöjd med honom i kvalet. Han gick utan skydd på benen och med lite lättare balans än brukligt då, men slog sig på knäna i svängarna. Samma balans hade fungerat utmärkt i träning, men när det gick lite fortare så stämde inte travet. Därför fick han återgå till ordinarie utrustning på Åland och då fungerade den biten bättre. Däremot var han väldigt seg i benen beroende på att han haft en tung träningsperiod efter kvalloppet.
Så var står han formmässigt nu?
– Han ska gå framåt rejält av loppet, men borde fortfarande ha en bit till den form han visade på sommaren som fyraåring. Vi har en långsiktig plan med honom och normalt borde det dröja några lopp innan han är på topp igen.
Så vinst på lördag ingår inte i den planen?
– Haha, nej, men ingen skulle vara gladare än jag om det blev så. Att hästen har kapacitet som räcker vet jag. Men personligen tror jag att Imset har klart den klart bättre segerchansen.

Robin Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75-tips till Romme Jackpot 23 augusti 2014
Nästa artikelYou talking to me??

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.