Passa ett stall i FORM inför V75 Bergsåker 28 juni 2014

126

image-49

Bergsåkers för dagen hetaste amatör med en dubbelseger på V75 som färsk merit.
Aktuell i helgen med sju hästar till start under dubbeltravet på hemmabanan.
Samtidigt ny på jobbet på banans marknadsavdelning.
– Den här storhelgen kan bli något alldeles speciell, säger den 42-årige Sundsvallsamatören Markus Pihlström.

I fjol tog han över som chef i familjestallet och skaffade sig amatörlicens efter många år som lärling hos pappan Nils. I samma veva anställdes Karin Nilsson från stall Robert Bergh som skötare och nyckelperson, och verksamheten har sedan dess dragit åt det professionella hållet. I dag har man tolv egna hästar och sköter även hästar från andra stall.
I fjol körde man in nästan 700 000 kronor. Men det resultatet är redan passerat i år efter en för stallet mycket speciell tävlingsdag för ett par helger sedan.
Under Bodentravets V75-dag tjänade Pihlströms nästan 300 000 kronor. Fyra hästar startade och dessa kom hem med tre segrar och ett andrapris.
Kommande helg kan också bli något extra.
– Vi har sju hästar till start och vi är fantastiskt nöjda med samtliga. Det är kanonform på alla och jag tror att alla utom en kan vara med och slåss, säger Markus Pihlström..

”Springer emellan”
Helgen inleds med en storloppsdag redan under fredagen. Ännu finare blir det på lördagen då V75-finaler och finaler i unghästserien E3 står på programmet.
Efter många år i försäkringsbranschen bytte Markus Pihlström jobb för någon vecka sedan och tog anställning på marknadsavdelningen på Bergsåker.
– Helgen blir speciell på många sätt och jag tror att det fungerar att springa emellan. Men jag har ju Karin som är otroligt duktig och pappa på hästarna, så det funkar nog att kombinera rollerna.
Fonzan Sund och O.P.’s Flirt tog var sin seger i V75 i Boden och Mellby Vargtass var tvåa bakom O.P.’s Flirt. Quick On The Draw ordnade en seger utanför V75.kupongen.
Av de sju hästarna i helgen (fyra startar på fredagen) håller Markus Pihlström 7 O.P.’s Flirt i bronsdivisionens final, V75-7, som den hetaste chansen.
– Jag hoppas mycket på alla mina hästar i helgen. Det är väl bara 12 Mellby Vargtass (V75-7) som inte har någon vinstchans på grund av spåret. Jag kan väl inte säga att jag blev glad över spår sju med O.P.’s Flirt heller – men det är i alla fall bättre än det tolfte han hade då han vann i Boden. Örjan sa direkt att han ville köra på Bergsåker och det känns naturligtvis jättebra.
O.P.’s Flirt har tagit tre segrar på V75. Kommer den fjärde på lördag?
– Han känns…jag vet inte vilka ord jag ska använda. Men han känns snuskigt fin! Om vi säger så då. Snuskigt fin. Jag byter inte häst med någon under några omständigheter i det där loppet. Så trots spåret tror jag på bra chans ändå.
Hästen har visat sig rejäl och brukar tåla en del i loppen…
– Ja, hästen tål att gå ordentligt. Örjan är en av landets bästa kuskar och då flera av hästarna innanför inte direkt är några startraketer borde det finnas chans att komma ner någonstans i fältet också. 5 Betterthancheckers är jag imponerad av och den kan bli svår, men jag tror ändå vi har bästa hästen.
Quick On The Draw startar i en final utanför V75-kupongen på lördagen. Sammanlagt är alltså sju av era tolv hästar ute och rör på sig.
– Ja, men vi är ett bra gäng som jobbar. Hästar kan man inte vara utan heller – de är en del av livet. Jag har alltid jobbat med annat och jobbar alla dagar i veckan. Kvällar och alltid stallet lördagar och söndagar. Så det blir lite ledighet. Men jag ser det inte som ett jobb utan som en otroligt rolig hobby som förgyller livet på ett härligt sätt, säger Markus Pihlström.
Stallet står inför en storhelg som kan föra med sig flera segrar. Förutom O.P.’s Flirt tror Markus Pihlström extra mycket på Quick On The Draw (lopp fyra lördag) och Op’s First Girl (lopp två på fredagen).
Passa stall i form, som det brukar heta.

Mikael Wikner

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.