Passa Untersteiner på Kalmartravet

19

untersteiner kalmartravet

Nej, V75-kungen hade inte gjort sitt i eliten.
Tioårige Harry Haythrow är inte lika bra som under glansdagarna men explosiviteten senast skvallrade om klart gångbar form inför V75 och söndagens storlopp Kalmarsundspokalen.
– Nu känner vi att han är på rätt väg igen, säger Halmstadamatören Johnny Johansson.

Sommaren 2011 påbörjade Harry Haythrow en historisk svit med 69 raka starter på V75. Ett bygge som ändade i fjol somras då det inte fanns poäng för att komma med i guldloppen.
Johnny Johansson från småländska Ljungby och hans vän Benno Karlsson har matchat i V75 efter det också med hästen som inte alls varit sig lik.
Enligt tränaren är det halsinfektioner som spökat och till.
– Han var sjuk vid nåt tillfälle utan att vi visste om det och då var vi lite bekymrade eftersom det inte var det rätta draget. Efter den stora halsoperationen som han gjorde för några år sedan verkar det som att han blir känsligare i halsen för infektioner. Vi kollar honom titt som tätt i halsen och just nu verkar han vara jättefin, säger Johnny Johansson.
Senast i Kalmar visade Harry Haythrow en startsnabbhet kretsen kring hästen inte trodde han var kapabel till numera. Peter Untersteiner fick en explosiv häst i tömmarna när bilen lämnade.
Efter snabba 1.08,0 första 500 och sedan ett bra tempo runt om kunde Harry Haythrow vinna vardagsloppet utan att behöva visa botten.

Har kusken valt bort sig?
Peter Untersteiner är förstekusk på Halmstadhästen men väljer att köra norske kanonen B.B.S.Sugarlight i Kalmarsundspokalen (V75-6) på söndagen.
– Han är ordinarie på den hästen också och B.B.S.Sugarlight är nog en bättre häst i grunden. Men det är klart att ”på läget” så har Harry en bättre chans den här gången tror jag. Men det återstår att se. Nu kör Johan (Untersteiner) i stället och han har också vunnit lopp med vår häst, säger Johnny Johansson.
Ungefär samma läge nu som senast i Kalmar. Grundplanen måste vara att försöka på spets?
– Det får Johan avgöra tycker jag. Men med tanke på hur bra han var senast vore det väl dumt att inte försöka i alla fall med att nå ledningen. Alla inblandade var överraskade över hur snabb han var senast. Han har ju varit så startsnabb vid några tillfällen tidigare – men nu var det ett tag sedan.
En hyfsad chans om det blir ledningen?
– Det är klart att kan han knata på som han kan längst framme får de vara rätt så bra om de ska springa förbi honom. Men de är bra de andra hästarna – några riktiga elithästar – så han kanske inte håller undan ändå? Det blir inga utrustningsändringar och han kändes fin i ett rutinjobb inne på Halmstadtravet i måndags och i ett lättare jobb efter det i veckan. Han var som bäst på våren 2013 innan han blev sjuk. Då var han riktigt bra. Men formen är nästintill så bra som den kan bli nu och vi tror han duger i Kalmar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelResolve lekte hem Cutler Memorial
Nästa artikelEn försmak av Derbyt 2016

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.