En försmak av Derbyt 2016

39

derbyt 2016

En av landets mest intressanta travare visade upp sig i Rättvik under midsommardagen.
Readly Express från Solvalla torde redan nu kunna utses till förhandsfavorit i derbyt i september efter uppvisningen i ett Breeders’ Crown-försök.
– Han gick i mål med mycket krafter kvar, sa Björn Goop, som körde hästen för första gången.

6 253 personer hade sökt sig till travbanan i Rättvik och det traditionella midsommartravet.
I år stod uttagningar i unghästserien Breeders’ Crown på programmet där det gällde att placera sig bland de sex första i mål för att gå vidare till semifinalerna på Solvalla i höst.
Solvallatränaren Timo Nurmos vann kriteriet förra året med Readly Express. Hästen verkar svårstoppad även i år och segrade nu med fem längder i årets andra start – utan att brukas så mycket.
Björn Goop satt lugn utvändigt ledaren och tryckte till lite på den sista bortre långsidan med Readly Express som var huvudet högre än konkurrenterna.

”Nog derbyt som gäller”
Fem längder var segermarginalen i mål och då såg det bara ut som lite träningsjogging.
– Det är en jättefin häst att köra. Hans styrka är som det känns hjärtat och lungorna. Sedan är han väldigt mentalt stark också. Det är nog derbyt som gäller, sa Björn Goop, som hoppade in i stället för ordinarie kusken Jorma Kontio som tävlade i Finland.
Readly Express noterade tiden 1.12,4 över 2 140 meter i uttagningsloppet för fyraåriga hingstar och valacker.

Sjunde raka för Diamanten
Ettan och tvåan i mål i de treåriga hingstarnas uppgörelse var förkrossande överlägsna sina kullkamrater. Segern gick till andrahandsfavoriten Diamanten som efter sju lopp fortfarande är obesegrad för Robert Bergh.
Bergh gjorde slag i saken varvet från mål då han lyfte fram sin häst utvändigt ledaren. 800 meter från mål styrde Per Lennartsson på från de bakre regionerna med favoriten Gareth Boko och avslutningen blev rafflande.
Hästarna kämpade sida vid sida genom sista kurvan och över upploppet men Gareth Boko kom aldrig närmare än en längd. Diamanten visade prov på både skärpa och inställning.
– Lennartssons häst är bra och jag visste att det skulle bli full huggning på upploppet. Han visade återigen prov på en härlig moral när det drog ihop sig. Han har utvecklats på egen hand på ett väldigt fint sätt i år, sa Robert Bergh, som menade att hingsten inte är sämre än sin gamle kriterievinnare Simb Zipper.
Diamantens segertid skrevs till 1.13,6 över 2140 meter, auto. En rekordkapning med nästan en sekund.
Hockey-esset Kent ”Foppa” Forsberg äger Diamanten tillsammans med pappan Kent.
Oaksvinnaren Spoil Me vann Breeders-loppet för de fyraåriga stona eftter ledning från start till mål. Rio Rita Face tog hem de treåriga stonas lopp.
Dalapubliken fick även se On Track Piraten hålla lekstuga i Midsommarloppet tillsammans med Johnny Takter. Ett lopp åttaåringen vann för andra året i rad för hemmatränaren Hans R Strömberg.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.