Per K Eriksson om Royal Fighter inför V75

89

om royal fighter

Stjärnhästen Royal Fighter är redo för comeback.
På nyårsafton startar han på hemmabanan Mantorp i multijackpoten på V75.
– Han brukar gå bra efter vila och är väl förberedd. Jag tror på bra chans, säger tränaren Per K Eriksson.

Winter Burst-veckan kulminerar på Nyårsafton med en megastor jackpot. En ensam vinnare kan ta hem 80 miljoner kronor enbart på sju rätt. Den summan kan också höjas om det skulle bli ytterligare någon jackpot på V75 under vardagskvällarna i veckan.
På det sportsliga planet så gör Royal Fighter en intressant start. I fjol gjorde han stor succé tillsammans med Jennifer Tillman då han bland annat vann ett försök till Elitloppet och satt fast med krafter kvar som fyra i finalen. Hästen var med i de flesta stora loppen och sprang in en miljon kronor. I år har han startat sporadiskt och sprungit in 288 000 kronor. Han har mött eliten i stort sett varje gång i de största loppen.
– Det har varit otroligt tuffa lopp med Nuncio och de franska stjärnhästarna som han har mött. Han har gjort flera riktigt bra lopp utan att få full utdelning. Sedan kan man i efterhand fråga sig om det var rätt matchat men vi har i alla haft jäkligt roligt, säger Per K Eriksson.

”Haft virus i stallet – fått bukt med det nu”
Royal Fighter kvalade även in till finalen i årets Elitlopp via en andraplats i försöket bakom Nuncio. Han blev oplacerad i finalen och därefter har han bara gjort fem starter till i stenhårda gäng utan att få så mycket med sig. Nu har den åttaårige hingsten inte tävlat sedan han startade på Jägersro under derbyhelgen i början av september. Han har varit struken för en förkylning efteråt.
– Han har inte startat på fyra månader men det var meningen att han skulle ha gått ut på Jägersro senast de hade V75. Jag körde ett hårt jobb på onsdagen veckan innan och då hostade han lite efteråt. När vi kollade honom på fredagen var han röd och prickig i halsen så han fick en penicillinkur i stället.
– Hästen hade aldrig någon feber och blev aldrig riktigt nedsatt av det. Så han ska inte ha tappat alltför mycket. Vi har haft problem med virus i stallet hela juli, augusti och september. Inga jätteallvarliga grejer men tillräckligt för att hästarna inte ska prestera till max. Nu verkar det i alla fal som att vi har fått bukt med problemen, säger Per.

”Kört 1.16 full väg i jobb”
Royal Fighter startar i V75-3 på lördag från spår sex bakom bilen och körs som vanligt av Jennifer Tillman. Han har dock blivit nedstruken ett spår eftersom nummer två Krångel är struken.
– Jag har kört 1.16 full väg med honom på ett bra sätt. Nu märks det inte så mycket på de här elithästarna när man kör ett 1.16-jobb för de tiderna springer de ju i sömnen. Han har även gått ett 1.18-jobb full distans och är väl förberedd.
– Ska man vara riktigt ärlig så fattas det väl lite i honom efter fyra månaders frånvaro men samtidigt brukar han vara bra direkt efter vila. I Kalmar i årsdebuten var han bra och gick sedan ner till Jägersro och vann i starten efter och var då riktigt bra.

”Blir inte förvånad om han vinner”
Vad tror du om det taktiska upplägget?
– Han är ju startsnabb och följer bilen men jag tror inte att Jennifer kör alltför våldsamt om han nu skulle få svar. Hon vill nog känna sig för och är rädd om hästen så här i första starten efter uppehållet.
– Nu blir det ju skor runt om och det finns de som säger att han är sämre med skor men jag tycker inte det. Det är ingen stor skillnad.
Vad är feelingen gällande vinstchansen?
– Jag måste tro på en bra chans för hästen gör aldrig ett dåligt lopp. Han känns så pass fin och jag körde honom även i morse (onsdag) och då var allt fortsatt bra. Han har tränat ihop med Temple of Dreams och han vann direkt efter sitt uppehåll.
Så de spelare som vill åt 80 miljoner på V75 bör strecka din häst?
– Ja, absolut, honom kan de inte spricka på. Jag blir inte förvånad om han vinner, säger Per K Eriksson.

Föregående artikelFem tippar V75 till Mantorp 31 december
Nästa artikelV75 resultat fredag 30 december från Bjerke

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.