Perfekta förutsättningar för Magic Tonight

33

magic tonight

Segerlös efter fjolårets triumf i Elitloppet.
På söndag ska Magic Tonight visa att han fortfarande hör hemma i eliten.
– Jag tror aldrig att han har missat ledningen från spår fem, säger hästens tränare Roger Walmann.

Det är snabba kast i sportens värld. Ena dagen en hyllad stjärna, dagen därpå nästan bortglömd. Travsporten är inget undantag. När Magic Tonight (V75-6) i maj förra året mottog hyllningarna från Solvallas engagerade elitloppspublik stod han på toppen av sin karriär. Ett segerlöst år senare är han inte längre rubrikernas häst. I sin senaste start blev han utlassad i ett elitloppsförsök, många längder ifrån en finalplats.
– Jag har sagt hela året att han har känts lika fin som förra våren och Örjan (Kihlström) sa efter näst senaste starten att hästen inte kan kännas bättre, men det är bara att erkänna att jag bommade helt. Jag trodde fullt och fast på min plan att starta två gånger inför Elitloppet, och att starta veckan innan trodde jag skulle slå väl ut, men det slog negativt istället och blev helt fel, säger Roger Walmann, som en knapp månad efter misslyckandet i Elitloppet ändå låter nöjd med sin sjuårige adept.
– Efter Elitloppet kollade vi upp honom för att se att han inte dragit på sig någon sjukdom eller något annat och det hade han inte. Han orkade bara inte att starta vecka-vecka.
– Nu har han tränat på som före Elitloppet. Han fick ett lite vassare jobb senast och han känns jättefin. Där står vi nu. Vi är tillbaka där vi började i år kan man säga.

”Gör bara stora grodor”
I helgen avgörs V75 i Kalmar och tävlingarna körs traditionsenligt på söndag så att alla midsommarfirare på väg hem från Öland får chansen att stanna till och njuta av högklassig travsport. För Roger Walmann väntar emellertid inte Öland utan en lugn midsommar i den sörmländska grönskan hemma på Mälsåker.
– Vi firar med lite gäster här hemma. Egentligen är jag ingen stor midsommarfirare, jag är ingen stor firare över huvud taget, men det ska bli jättetrevligt med god mat och trevligt sällskap. Sedan blir det nog en tur upp på slottet där det brukar vara mycket folk och dans runt stången.
Så vill man se Roger Walmann dansa Små grodorna ska man åka till Mälsåker Slott i midsommar?
– Jag gör inga små grodor, jag gör bara stora grodor och det klarar jag bra utan att dansa runt en stång, säger Walmann och skrattar.

Skräddarsydda förutsättningar
Magic Tonight bryr sig knappast om sillbord och majstänger. För hans del är Kalmarsundspokalen helgens stora begivenhet. Där startar han över 1 640 meter från spår fem bakom startbilen, samma spår som han hade när han vann fjolårets elitloppsförsök och samma spår som han hade när han sprang sitt rekord 1.09,3.
– Förutsättningarna är fina. Han har alltid öppnat snabbt från femtespår så det blir till att prova lite framåt om hästen känns bra. Men jag vill inte att han ska behöva gå någon lång repa för att komma till spets. Femtespåret kan vara både positivt och negativt, det kan bli dödens och då är vi ute och cyklar.
– Jag vill inte heller säga att han absolut ska köras i ledningen om han kommer dit. Det beror på hur hästen känns. Men han har spetsat flera gånger från femtespår. Jag tror aldrig att han har missat ledningen därifrån.
Även om förutsättningarna är näst intill skräddarsydda för Magic Tonight är det alltså en svårbedömd springare som åker till Småland.
– Det klart att det är positivt för oss att de värsta motståndarna på förhand har bakspår men vi vet att hästen inte tävlade bra under andra halvan av fjolåret och vi står där med ett frågetecken nu också. Jag är väldigt spänd och nyfiken på vad som kommer att hända och hur hästen kommer att prestera den här gången, säger Walmann.

”En outsider”
Magic Tonight får sällskap till Kalmar av stallkamraten Tobacco (V75-5). Hästen blev senast femma från andra par utvändigt efter övertygande seger gången innan.
– Han var lite blekare senast och vi var inte riktigt nöjda med honom. Men han har tränat fint efter det och helt borta ska han inte vara. Jag tycker att han är en outsider.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLennart Forsgren tillbaka i rutan
Nästa artikelBanrekord av auktionsdyring

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.