Lennart Forsgren tillbaka i rutan

95

lennart forsgren

Efter en och en halv månads sjukdom och sjukhusvistelser känner sig tv-profilen Lennart ”Kusken” Forsgren fit for fight igen.
I samband med hemmabanan Halmstadtravets stora dag med Sprintermästaren i juli får travpubliken se honom i rutan på nytt
– Jag börjar hitta upp ur källar´n nu, säger Forsgren galghumoristiskt.

Med 2 600 kusksegrar på kontot slutade han sin aktiva karriär som kusk i slutet av 2010. Lennart Forsgren har därefter fortsatt som expert och bisittare i trav-tv.
En populär person i hästbranschen som i mitten av maj i år drabbades av något elakartat virus och tappade allt. Kroppen har mer eller mindre varit satt ur funktion och han är mycket tacksam över att ha börjat komma i form igen.
– Alla värden är princip i normalnivå nu. Det går inte att jämföra med hur jag har mått. Jag har inte ont längre, jag äter och mår bra. Känslomässigt har jag blivit ungefär som vanligt igen men alla ska veta att jag gråtit mycket när insikten kom att det lika gärna kunde ha varit slut, säger Lennart Forsgren, som fick smeknamnet ”Kusken” under ungdomsåren då han varvade ishockey och trav.

”Älskar ju det här”
Travfantasten Forsgren var sjuk över elitloppshelgen då han lämnade återbud till jobbet som bisittare i tv. Problemen startade ett par veckor dessförinnan efter en tjänsteresa till Helsingfors och storloppet Finlandia-Ajo.
Han är hemma i Falkenberg sedan några veckor och orken har börjat vända åter. Så även lusten att hänga med i travet.
– Jag älskar ju det här och jag tycker ju att det är så jävla roligt att jag snart ska börja jobba igen. I fredags var det en diskningssituation på Solvalla och jag skickade ett sms till Göran Borgås (programledare i TV12) utan att tänka efter. Jag kom på mig själv med det där. Nu är man taggad igen liksom! säger tv-profilen med ett skratt.

”Helg man absolut vill jobba”
Lennart Forsgren har gjort upp med arbetsgivaren Kanal 75 om att jobba sitt första pass efter sjukskrivningen, torsdagen 7 juli.
Då körs miljonloppet Sprintermästaren med försök och final samma kväll på Forsgrens hemmabana i Halmstad.
– Det är det största loppet på hemmaplan, ett lopp jag för övrigt vunnit. En av de helger som man absolut vill jobba. Det här har jag saknat, verkligen. Om jag vill passa på att tacka till alla som hört av sig och stöttat mig under den här tiden, från före detta kolleger och andra till mina närmaste. Det förstår man nu hur mycket det är värt, säger han.

”Har varit hemskt”
Riktigt varför han insjuknade vet han inte säkert. Bara att han känner sig så gott som återställd igen.
– Exakt vad det var vet jag inte, men jag fick mycket vätskefyllning i ljumsken, även i höften och delvis i ena knäet. Läkarna odlade prover men hittade inte vilken typ av bakterie som spökade. Blodpropp. Det har varit hemskt. Men alla värden är princip i normalnivå nu. Jag känner mig redo och det är en fin känsla.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

2 KOMMENTARER

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.