Peter Untersteiner inför V75 Halmstad 5 juli 2014

251

untersteiner halmstad

Hemmafavoriten Peter Untersteiner hade ingen lycka med sig i Sprintermästaren.
Men när travfesten i Halmstad på lördagen fortsätter med jackpot och V75 ska han ta revansch.
– Jag är helt inne på att jag kör bästa hästen, säger han om stjärnskottet B.B.S.Sugarlight.

Många av travets aktiva firade långt in på småtimmarna tillsammans med hästägare och traventusiaster på Tylösand efter Sprintermästaren. Men Peter Untersteiner korkade inte upp någon champagne, trots att han vann torsdagskvällens sista lopp.
– Nej, jag var slut när jag hade kört mitt sista lopp kvart i tolv. Men det kändes bra att vinna det för det gick inget vidare under kvällen. Det strulade mest, jag satt fast med några hästar och jag gjorde några felbeslut också. De jag hade i Sprintermästaren räckte helt enkelt inte men bland de andra var det någon till som hade kunnat vinna om det hade klaffat.

”Måste se möjligheterna”
”Klaffa”, alltså löser sig med positioner och löpningsförlopp, kan det istället göra för Peter Untersteiner när sprintermästarhelgen på lördagen fortsätter med V75-tävlingar. Det är jackpot på V75-spelet och en ensam vinnare med alla rätt kan bli hisnande 50 miljoner kronor rikare. Untersteiners bästa segerchans kommer redan i V75-inledningen. Där kör han årets komet i nordisk travsport, B.B.S.Sugarlight, åt norske tränaren Fredrik Solberg. Hästen var senast ute mot den äldre eliten i Oslo Grand Prix, där han slutade fyra från ledningen. Den här gången möter han betydligt enklare motstånd men istället brottas han med ett knepigt elftespår.
– Jag är helt inne på att jag kör bästa hästen men man vet ju att det lätt kan strula, det kan bli trafikproblem och ingenting är givet. Men jag pratade med Solberg häromdagen och allt var frid och fröjd så det finns ingenting som tyder på att hästen har vikande form, säger Untersteiner och fortsätter:
– Bra tempo på loppet skulle ju vara bra för mig, så att de andra förhoppningsvis blir lite möra till slut. Men man vet hur det är nu när det är snabba banor, även om de går 1.11 första varvet så håller de nästan farten till mål ändå. Så vi kan få väldigt vida spår om det strular. Samtidigt måste man ju se möjligheterna och inte bara hindren och B.B.S.Sugarlight är min bästa segerchans.

Skoryck och ny vagn
Av sina övriga V75-hästar väljer Peter Untersteiner att lyfta fram Stricker (V75-2).
– Det är en häst som har problem med fräschören så man vet inte var man har honom från dag till dag. Han var inte hundra i travet i comebacken men han känns okej i träningen inför detta och nu ska vi plocka av bakskorna och köra med jänkarvagn. Vi får se hur det faller ut. Har han en bra dag är han absolut en V75-häst.
V75-spelets sportsliga höjdare, Stosprinterns final med över en halv miljon kronor i förstapris, ligger som avdelning tre och dit lyckades Untersteiner kvala in tre hästar.
– Tyvärr vann vi inte något försök så vi fick ju dåliga lägen. Alvena Take It var väl den som gick allra vassast i försöket, hon ökade ända in till linjen. Our Precious har säkert gått framåt med lopp i kroppen, det är jag övertygad om. Neona Princess presterar varje gång och är jämn och säker. Det är tre fina ston men vi har svåra utgångslägen.
Vilka hästar som vinner och hur jackpotmiljonerna fördelas återstår att se, men kanske är det Peter Untersteiners tur att fira på Tylösand efter lördagens tävlingar?

Ola Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSamuel Rehn inför V75 Halmstad 5 juli 2014
Nästa artikelV75-tips Halmstad 5 juli 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.