Petter Lundberg låter optimistisk

283

Petter Lundberg låter optimistisk

– Det känns kanske att det är den här jag ska vinna med om jag ska vinna på V75 i år.
Petter Lundberg låter optimistisk inför lördagens jackpot-tävlingar där Global Science tillhör favoriterna i V75-avslutningen.

Bodentränaren Petter Lundberg åker 55 mil söderut för lördagens V75-tävlingar på Bergsåker. Han har med sig två hästar där en tillhör favoriterna och en startar med skrällchans.
Bästa chansen är Global Science (V75-7) som har ett intressant läge med spår 3 bakom startbilen och kan nå favoritpositionen. Den femårige valacken har vunnit samtliga sina sex segrar i karriären från ledningen.
– Jag tror väl aldrig att det är någon som tagit en längd på honom. I och för sig har han inte gjort så många starter heller, men han är väldigt snabb första biten. Det är det som är hans styrka, att han är väldigt kvick i benen.

Ledningen hägrar
Att det är ledningen som hägrar för Petter Lundberg är uppenbart.
– Jag tycker jag har en bra häst och jag tycker det är ett lämpligt motstånd så jag måste ge honom chansen. Det är en jättefin häst som jag tycker håller väldigt hög kapacitet för klassen, sen kan jag inte motståndet så bra heller men, de har säkert bra kapacitet också men jag tror positionen att vinna från kanske är ledningen.
– Det känns kanske att det är den här jag ska vinna med om jag ska vinna på V75 i år. Det är svårt att vinna på V75. Jag har någon andraplats, men V75 är V75 och man ska ha en bra häst och lite tur också.
Global Science har gått utan skor en gång i karriären, när han var tvåa i V75-finalerna på Solvalla för två starter sedan.
– Han kommer att gå barfota runt om nu ifall banan tillåter det. Det är väl tanken. Jag tycker att han var fin i finalerna på Solvalla då han gick barfota runt om för första gången, det var väldigt bra tryck i honom då.

”Borde kunna vara en outsider”
Petter Lundberg inleder i V75-4 där Malgomaj B. startar från 20 meters tillägg.
– Jag tycker att det är en bra häst. Hon gör bra lopp mest varje gång hon är ut, även på V75 och mot tuffa hästar. Jag tycker att hon borde kunna vara en outsider i fall det ska skrälla till i loppet.
– Formen är som vanligt, den är bra. Hon tränar på bra, hon är ambitiös i träningen. Hon går rätt tuffa jobb hela tiden. Jag tycker jag har en hygglig häst och jag känner mig inte alls slagen på förhand. Jag har respekt för många hästar. Det är många bra hästar med i loppet så det är inte fråga om det, men hon kan mycket och får man rätt lopp med henne kan hon säkert dyka upp där framme. Hon tävlar precis som vanligt med öppet huvudlag och vanlig vagn i och med att det är voltstart.

Föregående artikel”Tror du inte jag lyckats hitta kärleken på nätet”
Nästa artikelV75 resultat och startlista till Bergsåker 4 november 2017

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.