”Tror du inte jag lyckats hitta kärleken på nätet”

82

62-åringen går mot sitt bästa år någonsin – dessutom har han gått och blivit nykär

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Livet leker just nu för proffskusken Kaj Widell

TRAV3 november 2017 17:04

För fyra år sedan var travkusken Kaj Widell ”i källaren”.

Nu går han mot sitt bästa år någonsin.

Dessutom är 62-åringen nykär.

– Tror du inte jag lyckades hitta kärleken på nätet, myser han.

Det var i december 2013 som den då 58-årige Kaj Widell tog slut, den flitigt anlitade proffskuskens vardag vändes drastiskt upp och ner.

Kaj Widell klarade varken av att köra bil, ta sig till mataffären, och minsta ansträngning gav honom kraftig huvudvärk. Kaj Widell diagnostiserades med utmattningssyndrom. Kort och gott: flera fysiska och psykiska symptom som man kan få efter långvarig stress eller påfrestningar.

Domen från läkarna var stenhård: vila i minst ett år.

Många i den åldern hade nog i det läget kastat in handduken, framför allt som i Widells fall där karriären tidigare kantats av motgångar.

– Det är klart man börjar fundera mycket när man är helt utslagen i flera månader, berättade han då.
Men att ”ge upp”, det är ingenting för Widell. Och nu, fyra år senare, går han mot sitt bästa år någonsin.

”Inte mått så här bra på 15-20 år”

Kaj Widell har hittills i år kört in drygt 9,1 miljoner kronor, att jämföra med fjolårets siffror, som då var rekord, på 5,5 miljoner kronor.
– Man kan inte vara annat än jättenöjd, vafan, att man ska få en sådan här nytändning som 62-åring och bara få köra bättre och bättre hästar, det är fantastiskt, säger Kaj Widell och fortsätter:
– Så mycket fina hästar som jag får köra och ska köra så ska det strula mycket om jag inte lyckas passera tio miljoner kronor i inkörda prispengar i år, och det går inte annat än att vara jättenöjd med det.
Kunde du tro det här, när det var som värst med utmattningssyndromen för några år sedan?
– Nej, nej, nej, att det skulle bli sådan här uppsving vågade jag inte tro. Efter min höftoperation mådde jag så jävla bra så då ville jag ge det chansen till en ny comeback och ge järnet, men att jag skulle få sådana här resultat hade jag aldrig kunnat tro.
Hur mår du i dag?
– Jag mår jättebra, jag har nog inte mått så här bra på 15-20 år. Jag tränar regelbundet och kör en timme i skogen fem-sex dagar i veckan, och sedan lyfter jag lite skrot, och jag försöker hålla mig i form, berättar han och lägger till:
– Sedan har jag gått och blivit nykär också, då är det ju ännu bättre. Tror du inte jag lyckades hitta kärleken på nätet, det är bara en månad gammalt, men hon heter Katja och det känns jättejättebra, myser Kaj Widell.

”Det är min bästa chans”

På lördag är det V75-tävlingar på Bergsåker, Kaj Widell kör i tre av de sju V75-loppen och kan då ta nya segrar, hittills i år har han vunnit 89 travlopp.

– Det är nog ändå Sugar Daddy som är min hetaste vinstchans på förhand, säger han.

Om vi tar dina uppsittningar i tur och ordning, vad säger du om just 5 Sugar Daddy (V75-1)?

– Han var jättefin senast vid seger. Han är inte helt stabil med voltstart och jag får försöka ta det lite försiktigt första biten, det går inte att ladda med honom. Det är en klar fördel att Araw Hoss blev struken och nu är det inte lika trångt, men han är absolut bäst i spets och dit lär jag väl inte komma nu, säger Kaj Widell och fortsätter:
– Men kommer vi bara hyggligt på det så tror jag han är med där framme och gör upp om det.

12 Spitcam Jubb (V75-6), som du skrällvann med senast?
– Han håller absolut toppform för dagen, men utgångsläget är svårt och man ska ha en jävla tur härifrån. Han går bra bakifrån också hästen och det är inte frågan om det, men det måste klaffa till 100 procent om vi ska ha chans att vinna härifrån, säger Kaj Widell och avslutar med att berätta om 9 Qamaro C.D. (V75-7):
– Var lite blek senast när Johnny Takter körde honom, men då gick han med skor och nu tror jag det blir barfota, och då är han som effektivast. Han har blivit lite dum från start så utgångsläget är jag nöjd med och när han är som han ska så duger han i klassen.

Foto: David Schreiner/Kanal 75

5 Sugar Daddy (V75–1) är Kaj Widells bästa V75-chans från Bergsåker på lördag

3 november 2017 17:04

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelStjärnans plan: Att skapa nytt superföl
Nästa artikelPetter Lundberg låter optimistisk

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.