Pihlströms stjärna i årsdebut på V75

21

global revenge

En topphäst och en formtoppad häst.
Markus Pihlström har två intressanta V75-deltagare på Umåker.
– Global Revenge tävlar i fel klass, han är redan en gulddivisionare, säger den färske succétränaren.

Global Revenge var en av landets främsta fyraåring i fjol. Han sprang in över en miljon kronor och avslutade säsongen som trea i Breeders’ Crown-finalen. Inte långt bakom vinnande Nuncio och närmast före Volstead.
Nu vankas det årsdebut och tränare Markus Pihlström berättar hur vinterträningen förlöpt:
– Väldigt bra. Han fick vila en tid efter Breeders-finalen, men sedan har det flutit på bra.
Känns det som att hästen har utvecklats?
– Ja. I fjol var han stor och klumpig, nu har han växt i sin kropp. Den här vintern har gjort mycket. Jag tycker att han var en kulltopp i fjol och tror att han höjt sig ytterligare ett snäpp, vi tror på en väldigt fin femåringssäsong.
Hur är han förberedd inför årsdebuten?
– Han tränade 1.17,5/2 600 meter i jämn fart förra veckan på ett väldigt bra sätt. Egentligen hade jag velat ha ett lopp i kroppen på honom, men vi fick åtgärda honom för tre-fyra veckor sedan så det hanns inte med. Eftersom det är en så fin häst tyckte jag att vi kunde prova i V75 direkt, men formen är inte på topp.
Jämför formen med BC-finalen i fjol.
– Då är den nog bara 80 procent. Men samtidigt är hästen bra i ordning och vältränad, så han är redo för en bra prestation. Jag tycker att det är en häst som duger bra i silverdivisionen, eller snarare att han tävlar i fel klass. Han är en gulddivisionare redan nu, men det är han ju inte ensam om i det här loppet.
Vad säger du om taktiken och möjligheterna att vinna direkt?
– Han hämmas av att ha fått bakspår. Men skulle han komma före Propulsion från start så blir taktiken att försöka vara före honom hela vägen.
Hur blir utrustningen?
– Helstängt huvudlag, skor runt om och vanlig vagn. Det var så han tävlade i sina flesta starter i fjol.
Vad säger du om din andra V75-häst, Hot Pride?
– Han är i ruskig form. Förra veckan skenade vi tre varv på banan när jag försökte rycka tussarna och det verkar ha gjort honom extra pigg. Dessutom planerar vi att köra barfota runt om för första gången vilket känns väldigt spännande. Han har tävlat med järnskor tidigare så det blir en stor viktförändring och Ulf Ohlsson sade direkt efter loppet senast att det blir mycket bättre utan skor runt om. Vi har sparat hov för att kunna köra så nu när det är V75.
Det låter som att han är segeraktuell?
– Det tycker jag, men tyvärr innebär andraspår väldigt stor galopprisk. Allt kommer att avgöras första 50 meterna. Kliver han iväg kan han öppna ganska snabbt och skulle han nå ledningen släpper vi inte eftersom hästen trivs allra bäst där.
Hur blir det med utrustningen där?
– Förutom barfotakörningen är jag sugen på att testa helstängt huvudlag för första gången. Han hade halvstängt senast, innan har han gått med öppet. Men det får avgöras efter hur hästen känns i värmningen. Vi struntar i rycktussar och kör med samma vagn som tidigare.
Förutsatt att Hot Pride går felfritt, har han jämförbar vinstchans som Global Revenge?
– Då är den nog större. Hästen är som sagt i ruskig form och jag hoppas att han får visa det.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNorsk snackhäst förgyller V64 Grand Slam
Nästa artikelDå gör Elitloppsvinnaren årsdebut 2016

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.