PLUSBETYGEN: ”Mycket fint sätt”

20

Trav365 gör som övriga Sportbladet – sätter plus- och minusbetyg efter V86.

Vilka hyllas och vilka dissas?

Trav365:s Mathias Blomquist och Pontus Chorell har sagt sitt – här är experternas plus- och minusbetyg från tävlingarna på Solvalla och Jägersro.

Vad tycker du – håller du med?

V86-1:

 

Loppet:

Kommentar: Körning i omgångar och ett sevärt lopp där favoriten Please Mr Please fick oväntat svar av Wilhelm Paal som satt i ledningen med Glider Slider. Det öppnade upp för Christoffer Eriksson bakom Tinamo Jet som kunde smyga med bakom och denne avgjorde mycket enkelt till slut.

 

Vinnaren: 6 Tinamo Jet

Kommentar: Det löste sig fint men hästen behöver inte be om ursäkt då han avgjorde mycket lätt i bra stil.

 

Segerkusken: Christoffer Eriksson

Kommentar: ”CE” var kall när konkurrenterna brände krutet alldeles för tidigt i loppet.

 

Loppets : Wilhelm Paal

Kommentar: Släckte favoritspelarnas drömmar då han märkligt svarade ut Please Mr Please. Hans häst Glider Slider var slagen tidigt och blev mycket långt efter. Pinsamt dåligt av Paal som verkligen saknade täckning för styrningen.

 

V86-2:

 

Loppet:

Kommentar: Trots att favoriten Alvena Pele enkelt tog hand om ledningen blev det lite körning och upploppet blev spännande. Charrua Forlan fick luckan från rygg på ledaren 150 kvar och kunde säkert plocka ner favoriten.

 

Vinnaren: 4 Charrua Forlan

Kommentar: Fick ett fint lopp men visade bra uppfattning då han växlade tempo snyggt efter sin sena lucka.

 

Segerkusken: Hans-Owe Sundberg

Kommentar: ”HOS” styrde ner i rygg på ledaren när Claes Boko galopperade i den första kurvan. Sundberg hade sedan lite tur att luckan kom när Origo Tilly stumnade men ekipaget behöver inte be om ursäkt för segern som var välförtjänt.

 

Loppets : Claes Boko

Kommentar: Fungerade inte i sin comeback utan galopperade i den första kurvan. Vi hoppas att den här fine hästen snabbt är tillbaka på tävlingsbanan.

 

V86-3:

 

Loppet:

Kommentar: Ganska tråkigt lopp där favoriten Bakers Ransom tog hand om ledningen. Donatella Center gick en bra långsida och såg ut att kunna utmana favoriten men krafterna tröt och Bakers Ransom vann till slut lätt.

 

Vinnaren: 4 Bakers Ransom

Kommentar: Öppnade bra till ledningen och gick undan på ett fint sätt efter att ha blivit utmanad av Donatella Center de sista femhundra metrarna.

 

Segerkusken: Veijo Heiskanen

Kommentar: Körde resolut till ledningen och sedan var det inga större problem för finländaren som fick en skön revansch efter förlusten i den första avdelningen.

 

Loppets : Going Diablo

Kommentar: Var det en del skrik på men det var aldrig något riktigt drag i henne. Även om hon höll sin fart skapligt hade vi förväntat oss mer av Peter Untersteiners sto.

 

V86-4:

 

Loppet:

Kommentar: Björn Goop till tät bakom Mamasan som fick dämpa tempot. Favoriten Undine gick med som andra häst i tredjespår på slutrundan men kunde inte utmana ledaren som vann plättlätt.

 

Vinnaren: 5 Mamasan

Kommentar: Öppnade snabbt till ledningen och gav ett klart bra intryck när hon lämnade konkurrenterna över upploppet. En stark trea till stoet som tävlade barfota runt om för första gången i karriären.

 

Segerkusken: Björn Goop

Kommentar: Pang till ledningen och stack undan över upploppet. Svårare än så var det inte för vasse Goop i det här loppet.

 

Loppets : Undine

Kommentar: Spelades till stor favorit och fick även ett fint lopp. Trots det spurtade hon inte mer än godkänt över upploppet och märren borde nu få en välförtjänt vintervila.

 

V86-5:

 

Loppet:

Kommentar: Full körning hela vägen vilket Peter Ingves bakom Obi Wan profiterade på. Ekipaget blev helt överlägset till slut efter den tuffa körningen mellan framförallt Veijo Heiskanen bakom Fridericus och Christoffer Eriksson bakom Sylvester America.

 

Vinnaren: 7 Obi Wan

Kommentar: Blev gynnad av det höga tempot men avgjorde i ett nafs och behöver inte be om ursäkt för vinsten.

 

Segerkusken: Peter Ingves

Kommentar: Ingves avvaktade en bit bak och lät de andra köra på sig mjölksyra. Klev sedan in i matchen i slutkurvan och segern blev överlägsen.

 

Loppets : Christoffer Eriksson

Kommentar: Erikssons styrning Sylvester America blev stekhet och Christoffer blev ”passagerare”. Det här loppet vill nog både häst och kusk glömma.

 

V86-6:

 

Loppet:

Kommentar: Ganska händelsefattigt lopp där Mach Number ledde stora delar av loppet. In på upploppet attackerade en viss Örjan Kihlström bakom Dajmen Am och hästen spurtade bra till en säker seger.

 

Vinnaren: 12 Dajmen Am

Kommentar: Fick ett fint lopp men spurten var bra och segern blev rätt enkel till slut.

 

Segerkusken: Örjan Kihlström

Kommentar: Serverade sin häst en fin resa och var sådär kylig över upploppet som bara Örjan kan vara. Snyggt att se.

 

Loppets : Actual Star

Kommentar: Spelades till favorit men såg inte bra ut någon gång i loppet och galoppen kom som ett brev på posten över upploppet.

 

V86-7:

 

Loppet:

Kommentar: Körning även här och ett sevärt lopp. Tadpole svepte till ledningen 500 kvar men rumplade till och galopperade bort en trolig seger. Talija Bi som blev rundad fick värdefulla längder när Tadpole galopperade och det räckte för att Peter Untersteiner skulle hålla igång till en knapp seger före jätteskrällen Elof Palema.

 

Vinnaren: 2 Talija Bi

Kommentar: Hade visserligen lite tur när den trolige vinnaren galopperade men Talija Bis prestation var bra och hon behöver inte skämmas för segern.

 

Segerkusken: Peter Untersteiner

Kommentar: Körde mest rakt fram i andraspår och hade lite tur men Peter höll igång sin häst på ett berömvärt sätt när denna började stumna in på upploppet.

 

Loppets : Marcus Lindgren

Kommentar: Det blev fel för Lindgren som fick svar om tät och då kröp han ner i rygg på ledaren. Ledaren kallnade och Brosa Am fick aldrig chansen och gick i mål med krafter kvar.

 

V86-8:

 

Loppet:

Kommentar: Donatello Sisu stack till ledningen men blev lite pigg efter en inledande tryckare från chanslöse Davy Jones Sisu. Erik Adielsson körde fram utvändigt efter halva loppet och hans Deimos Racing var bara bäst och vann lätt.

 

Vinnaren: 4 Deimos Racing

Kommentar: Fick ett rätt tufft lopp mestadels utvändigt ledaren men kunde ändå gå undan på ett mycket fint sätt.

 

Segerkusken: Erik Adielsson

Kommentar: Tog ett tidigt initiativ som visade sig bli vinstgivande. Erik satt dock bakom fältets bästa häst så hästen gjorde det mesta av jobbet.

 

Loppets : Donatello Sisu

Kommentar: Var tidigt slagen trots att han kom till ledningen och många hade nog förväntat sig mer av Admir Zukanovics hingst – trots en relativt tuff öppning.

Usel
Underkänd
Godkänd
Bra
Mycket bra
Landslagsklass/världsklass

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
PLUSBETYGEN:
”Mycket fint sätt”

Föregående artikelVeijo vill vara med och slåss om segern
Nästa artikelJakobsson: ”Vi hade änglavakt”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.