Portas från trav – i fyra månader

54

Han dömdes i tingsrätten för flera fall av misshandel av en kvinnlig kollega.

Nu får travlärlingen Tino Ärling även straff från travförbundet ST – han portas från alla svenska travbanor i fyra månader och blir av med licensen i ett år.

– Ett allvarligt brott som skadat travsportens anseende, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg.

– Jag har inga kommentarer, jag vill bara vara ifred, säger Tino Robert Ärling till Trav365.

I slutet av mars kom domen mot travlärlingen Tino Ärling som stod åtalad för misshandel av en tidigare kollega i proffstränaren Roger Walmanns stall.

Han dömdes för två fall av misshandel och ett fall av ringa misshandel av kvinnan.

Påföljden blev skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Han ska också betala 15 000 kronor i skadestånd till målsäganden.

Tidigare samma vecka så gick Ärling ut på sajten osdsport.se och erkände sig skyldig till misshandel.

– Jag har gjort jävligt dumma saker, sa han.

”Komplicerat ärende”

Nu kommer även straffet från förbundet Svensk Travsport. I ett pressmeddelande skriver de att de nu fattat ett beslut om vilka åtgärder som ska vidtas.

Eskilstuna Tingsrätt dömde Tino Ärling till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan i frivården. Övervakningstiden bör enligt vad som angivits i behandlingsplanen bestämmas till 18 månader. Om fängelse istället hade valts som påföljd skulle fängelse i fyra månader ha dömts ut.

Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg har beslutat att Tino Ärling beläggs med beträdandeförbud till svenska travbanor i fyra månader. Utöver detta kommer Tino Ärling heller inte kunna ansöka om travlicens på 12 månader. Vid en ansökan kommer även en särskild prövning att göras.

 – Det här har varit ett komplicerat ärende då Tino Ärling inte har någon aktiv licens inom travet och brottet har inte utförts i samband med tävling eller på en travbana. Av den anledningen har det heller inte varit ett ärende varken för Svensk Travsports licenskommitté eller disciplinnämnd. Dock anser vi att det är ett allvarligt brott som skadar travsportens anseende. Därför är det också självklart att vi som förbund måste agera, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg i ett pressmeddelande.

Beträdandeförbudet såväl som licensstoppet träder i kraft med omedelbar verkan.

– Jag har inga kommentarer, jag vill bara vara ifred, säger Tino Robert Ärling till Trav365.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelDå kan Delicious göra nästa start
Nästa artikelMatbutikens succé – vann 3,6 miljoner