Positiva besked om Noras Bean

61

positivt om noras bean

Noras Bean mår bra. Tränaren Ulf Stenströmer kan meddela att hans stjärnhäst ser betydligt bättre ut på söndagen än minuterna efter lördagens V75-seger.
– Han visade två grader hälta i skritt i går efter loppet, i dag är det kanske en halv grad och han springer även i hagen. Det ser otroligt mycket bättre ut nu, bara ett halvt dygn efter loppet, säger Axevallatränaren.

Noras Bean travade nytt rekord och imponerade stort när han vann gulddivisionen på V75 och kvalade in till Olympiatravet.
Men efter målgång var hästen halt och det blev inte ens någon segerdefilering.
– Jag tyckte han såg grym ut i loppet, men sedan när han vände upp efter mål så såg jag att något var fel. All glädje försvann. Han betyder mycket för oss. Jag hade hellre sett att det blev en ”nolla” i resultatraden och att hästen var frisk än som det blev nu, säger Ulf Stenströmer.
Vad som är fel vet man inte än. Men Noras Bean är i alla fall betydligt piggare dagen efter när vi ringer upp tränaren.
– För det första vill jag säga att hästen inte har ont. Han går ute i en liten hage och det går ingen nöd på honom. Han är pigg och glad och skriker efter stona som han brukar.
– Han visade två grader hälta i skritt i går efter loppet, i dag är det kanske en halv grad och han springer även i hagen. Det ser otroligt mycket bättre ut nu, bara ett halvt dygn efter loppet, säger Ulf Stenströmer.
Vad som är fel har inte Ulf Stenströmer svaret på.
Vad känner du om Olympiatravet?
– Det är det minst viktiga. Hans välmående kommer i första hand. Om han inte kan starta så må det vara hänt. Samma sak om han inte kan starta igen över huvud taget. Det enda viktiga är hur hästen mår, att han mår bra.

Tävlingskarriären var över…
Scenariot med Noras Bean påminner mycket om fjolåret. Då vann hästen uttagningsloppet till Olympiatravet på Jägersro i april men missade sedan finalen på grund av skada.
Kan det vara den gamla skadan som gjort sig påmind?
– Visst finns det en risk att det är problem med kotsenskidan igen. Men det är inget vi vet än. Det vi vet är att han i alla fall mår betydligt bättre i dag än i går – och det är positivt, säger Ulf Stenströmer.
Problemen i fjol var så stora att ägarna och tränaren bestämde att tävlingskarriären var över för stjärnhästen. Men Noras Bean själv ville annorlunda och 21 september gjorde han överraskande comeback trots att han under sommaren bland annat blivit avtackad på hemmabanan Axevalla.
Det blev seger direkt i comebacken och i november tog Noras Bean en storseger då han vann Prijs der Giganten på Wolvega i Holland.
Noras Bean matchades sedan mot franska storloppet Prix de France 8 februari, men där hamnade titelförsvararen utanför prispengarna.
Då valde Ulf Stenströmer att ta sikte mot Olympiatravet och på lördagen upprepade alltså Noras Bean fjolårssegern i uttagningsloppet på Jägersro. Noras Bean var urtapper i ledningen och vann på nya rekordet 1.11,1 över distansen 2 140 meter, autostart.
– Han travar nytt rekord efter att inte startat på ett par månader. Han gör det bra, konstaterar Ulf Stenströmer.
Lördagens seger var värd 150 000 kronor och det innebar samtidigt att Noras Bean klev över tolv miljoner kronor intjänat i karriären.
Noras Bean är en undantaghäst och kämpe utöver det vanliga. Frågan är om han kan komma tillbaka ytterligare en gång?

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.