Prinsen köptes hem till Kalmar

242

prinsen

Inte dyrast men definitivt en av de mest populära hästarna bland sina delägare.
Anders Zackrisson hade över 200 av de ursprungliga ägarna i ryggen när han ropade tillbaka Ockelbo Prinsen på auktionen i Eskilstuna på fredagen.
Hästen som vann årets upplaga av Rikstravet fick vända åter till Småland.
– Han är verkligen en personlighet och många har fäst sig vid honom. Det hade samlats in ungefär 800 000 kronor för att ha honom kvar.
Tävlingen Rikstravet avslutades på fredagskvällen med sedvanlig auktion i MunktellArena i Eskilstuna.
19 hästar som köpts in till tävlingen bjöds ut till försäljning och största applåden kom direkt då hemmatränaren Lars-Åke Söderholm kunde ropa in Stall Sörmlands A Perfect Trip för 110 000 kronor.
Katalognummer tolv hade Ockelbo Prinsen, en fux som tränats av Kalmars Tommy Zackrisson under säsongen och ägts i 1000 andelar i Stall Småland.
Anders Zackrisson satt på läktaren med pappa Tommy i örat i mobiltelefonen under hela budgivningen. Ockelbo Prinsen, som startat 18 gånger och tagit två segrar under året, kunde köpas åter för 160 000 kronor.
– Skönt! Vi kunde ha gått så långt som till 800 000 kronor vilket så klart varit ett rejält överpris. Men det var bara att bjuda på då många vill ha honom kvar och satsar pengar, sa Anders Zackrisson.
Ockelbo Prinsen går nu till vinterträning med sikte på årsdebut någon gång tidig vår. Över 200 personer fortsätter med den röde.
– Det är ett sådant väldigt intresse runt hästen och många hade också åkt hit Eskilstuna i kväll för att vara med på auktionen. Av de 200 ägarna finns folk från Skåne till Umeå – så han är en angelägenhet för hela Sverige.

Tävlingen tar paus
Rikstravet tar nu en paus över 2014. Tävlingens projektledare Henrik Högström förklarar varför.
– Vi behöver göra en utvärdering. Nu har vi kört på i fem år med tävlingen och även om det varit helt fantastiska år har vi inte riktigt hunnit med att utvärdera projektet. Nu när vi kommer från en lite klen säsong resultatmässigt är det dags att stanna upp lite och sikta på comeback 2015, sa Henrik Högström.
Eskilstunas egen A Perfect Trip klubbades alltså för 110 000 kronor.
– Det ska bli hundra andelar i henne och hittills har vi sålt 82. Jag fick henne för lite lägre än jag hade väntat mig, men det är bara att tacka och ta emot, sa Lars-Åke Söderholm.

”Så nervöst”
Stall Hallands Stalker blev auktionens näst dyraste när den klubbades för 190 000 kronor (köpare: Mats Ulriksson, Eskilstuna).
Mest kostade Stall Göteborgs Greve Montechristo som Åbytränaren André Eklundh
ropade in för 210 000 kronor. Hingsten fick säsongen förstörd av en skada.
– Han kommer hela tiden nu och är på väg upp. Det blir hundra ägare på den här hästen. Han är den mest positiva häst jag någonsin kommit i närheten av och vi ville verkligen ha honom. 210 000 kronor var mitt absolut sista bud och det var så nervöst, så nervöst att stå där och vänta på slaget, sa André Eklundh lättat.

Mikael Wikner

Föregående artikelV75-tipset Eskilstuna 2 november 2013
Nästa artikelInför EXTRA V75 3 november 2013: "Envis så det räcker"