Prispengarna i Breeders Crown ökar kraftigt

56

Prispengarna i Breeders Crown ökar kraftigt

Prispengarna i Breeders Crown ökar kraftigt under 2018.
Förstaprisen i försöken höjs från 70 000 kronor till 110 000 kronor, medan semifinalerna dubbleras från 100 000 till 200 000 kronor i förstapris.

Svensk Travsport (ST) meddelade under torsdagen den stora ökningen i den populära löpningsserien. I Breeders Crown tävlar hästarna från två till fyra års ålder och under Pokalåret 2018 kommer prispengarna att få sig en rejäl knuff uppåt.
– Alla de drygt 650 treåringsloppen i Sverige har ju stora prissummor numera, så för att Breeders’ Crown-försöken ska behålla sin status måste vi höja en bit. 110 000 kronor i förstapris är en summa som väl motsvarar det stora intresset att tävla i Breeders’ Crown. Samma höga prissumma blir det förstås även i uttagningsloppen för fyraåringar, säger Petter Johansson, sportchef på ST.

”Valt lägga krutet på uttagningsloppen och semifinalerna”
I semifinalloppen på Solvalla i oktober höjs prispengarna med 100 procent. Från 100 000 kronor till 200 000 kronor i förstapris.
– Förstapriset i finalerna ligger dock kvar på 800 000 kronor som tidigare. Vi har valt att lägga krutet på uttagningsloppen och semifinalerna. I praktiken blir dock förstapriset 1,6 miljoner för de flesta eftersom så många hästar numera är premiechansade, säger Petter Johansson.
De första uttagningsloppen till Breeders Crown körs i Örebro den 12 april. Sedan körs det uttagningslopp på flera banor under året innan semifinalerna avverkas på Solvalla 28 oktober och finalerna i Eskilstuna 11 november.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLannem Silje gör comeback på Bollnäs
Nästa artikel”Snabb ut, kalasform och inte alls spelad”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.