Profilernas chans – kan vinna 2,4 milj

15

Den svenske förbundskaptenen Janne Andersson och tv-profilen Steffo Törnquist jublade friskt under måndagskvällen.

Anledningen: deras travhäst Up in the Trees kvalade in till finalen av Svenskt Trav-Oaks.

Där väntar ett förstapris på 2,8 miljoner kronor.

– Janne var helt lyrisk, säger Mats Heed hos fm-reklam som äger hästen tillsammans med ovan nämnda duo.

För sex månader sedan hörde den svenska förbundskaptenen i fotboll, Janne Andersson, av sig till Mats Heed hos fm-reklam.

Anledningen: Janne var intresserad av att få äga travhäst.

Tillsammans med tv-profilen Steffo Törnquist, Mats Heed, och ytterligare en person klev han in i det treåriga stoet Up in the Trees hos travtränaren Stig H Johansson.

Under måndagskvällen blev profilernas häst klar för final i Svenskt Trav-Oaks efter sin andraplats i uttagningen och då hon dessutom är med i premiechansningen väntar dubbla prispengar i finalen.

Vid seger kammar kvartetten hem 2,8 miljoner kronor.

”Hur coolt som helst”

– Jag och Steffo har haft häst ihop förut, Janne är sådär lagom intresserad av trav och nämnde för ett halvår sedan att det skulle vara kul att vara med på en travhäst, och då sa jag att jag hade en kul häst som han kunde vara med på, säger Mats Heed hos fm-reklam till Trav365 och fortsätter:

– Sedan att vi skulle få en sådan fantastisk framgång som under måndagskvällen, det är häftigt. Steffo var med till Solvalla och fick uppleva det på plats, men Janne var tyvärr sjuk så han fick passa.

Vad har de sagt om en final i Svenskt Trav-Oaks?

– Janne var helt lyrisk, han sms:ade och tyckte det var hur coolt som helst. Vi har ju tyckt att det varit en schysst häst som kämpar på bra och som alltid gör så gott hon kan, och jag pratade faktiskt med kusken Björn Goop efter starten i Örebro näst senast och då sa han att hon inte var så tokig, men att hon skulle leverera direkt i starten efter det är vi grymt tacksamma för.

Goop fick cigarrer

Journalisten, författaren, producenten och tv-personligheten Steffo Törnquist gav kusken Björn Goop en låda cigarrer som tack för finalplatsen efter måndagens lopp, och han har en låda kvar som han sparar.

– Den sparar han till Erik Adielsson, Adielsson får se till att ordna prispengar i finalen så får han en låda också, skrattar Mats Heed.

Ser du till att ta med den svenske förbundskaptenen till Solvalla sista helgen i september när finalen av Svenskt Trav-Oaks går av stapeln?

– Han ska försöka, det var någon match som han skulle se, sedan får han försöka snabba sig till Solvalla för att se finalen, säger Mats Heed.

Läs mer hos Trav 365
Profilernas chans –
kan vinna 2,4 milj

Föregående artikelRedén skyndar långsamt med Wild Honey
Nästa artikelGoop: ”Alla former av dopning ska fördömas”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.