Redén skyndar långsamt med Wild Honey

44

wild honey

Två segrar på två starter.
Daniel Redéns amerikanska supersto Wild Honey trivs på Solvalla.
På onsdagen förgyller hon V86-omgången på huvudstadsbanan.

Fyraåriga Wild Honey är en av de mest meriterade travhästar som har köpts till Sverige. I fjol vann hon bland annat Hambletonian Oaks, Breeders Crown och Kentucky Futurity Filly. I vintras kom hon i Daniel Redéns träning med tolv miljoner kronor på vinstkontot.
– Hon var ganska sliten när hon kom, vilket är förståeligt efter två stenhårda säsonger i USA. Hon hade mött de bästa hela tiden och det klart att det sätter sina spår. Men nu, sista månaden, tycker jag att hon känns bättre, så hon kanske börjar stabilisera sig, säger Daniel Redén.
Solvallatränaren har skyndat långsamt med det högkaratiga stoet. Än så länge har det bara blivit fem starter, men även om det är först nu som hästen har börjat ”stabilisera” sig har hon visat den svenska publiken prov på sitt kunnande. Efter galopp i debuten tog hon en enkel seger på Solvalla innan hon under elitloppshelgen vann Fyraåringseliten för ston från positionen utvändigt om ledaren. Senast mötte hon äldre ston för första gången och slutade trea, slagen med huvud och hals.
– Vi är jättenöjda med henne. Hon har gjort det bra men det har inte varit någon riktig kontinuitet i det. Hon har inte varit redo för att starta tätt men det kommer framöver, säger Redén och fortsätter:
– Det är nästa år som hon ska ta steget upp till elithästarna. Hon är en väldigt, väldigt bra häst i grunden, men vi har tagit det i hennes eget tempo.

”Brukar reda ut det mesta”
Jägersro och Solvalla delar på onsdagens V86-omgång och Wild Honey går ut i V86-4 på Solvalla, där hon alltså är obesegrad efter två framträdanden. Nu startar hon från bakspår över kort distans och dessutom möter hon bland andra Stochampionats-vinnaren Galactica. Det är emellertid inget som får Daniel Redén att oroa sig.
– Hon har inte startar på ett tag men hon har känts fin i träningen och är så pass bra i grunden så hon brukar reda ut det mesta. Det är bra hästar emot men när min fungerar är hon väldigt bra och kämpar hela vägen in till mål. Jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp.
Hur ser den fortsatta planen ut för henne?
– Hon får väl göra något lopp till sedan ska hon förhoppningsvis ner och träna i Frankrike i vinter. Vi får se om det även blir någon start för henne där eller om det bara blir träning. Det beror på hur hon känns.
Om vi spolar fram tiden ett år, var står Wild Honey då?
– Förhoppningsvis har hon tagit ett kliv in i eliten och möter de bästa och gör det väldigt bra. Jag tror att hon kommer att komma mer till sin rätt ju hårdare hästar hon möter. Normalt tror jag att hon är en häst som ska gå på rulle och använda sin otroliga speed till slut, men nu har hon gått i ledningen eller i dödens och gjort jobbet själv. När motståndet är tuffa hingstar blir det annorlunda och då kan man köra lite annorlunda också. Det tror jag kan passa henne väldigt bra.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.