Publiken får lotta startspåren till Åbergs!

35

abergs lottning

Jägersro har gjort klart med samtliga tio hästar till årets upplaga av miljonloppet Hugo Åbergs Memorial och även den här gången får publiken hjälpa till med att lotta startspåren.

På måndagen blev danske Repay Merci sista hästen in i det anrika travloppet Hugo Åbergs Memorial. En miljon kronor väntar vinnaren av loppet som avgörs inom ramen för V75 på Jägersro, tisdagen 28 juli och lottning sker i vinnarcirkeln under Jägersros vardagstävlingar på tisdagen, en vecka innan det stora slaget.
– Vi kommer att lotta efter lopp sju då klockan kommer att vara runt 20.50. Det är en tradition att lotta loppet på det här sättet dagarna innan och vi fortsätter med att låta publiken vara med. Vi går runt med en urna med pingisbollar och låter publiken dra, säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro.
Hugo Åbergs Memorial mönstrar ett starkt fält. Deltagande hästar är: Repay Merci, Creatine, Maven, Mosaique Face, B.B.S. Sugarlight, Voltigeur de Myrt, Delicious U.S., Royal Fighter, Vincennes och Oasis Bi.

”En unik kväll”
Inte mindre än fyra europeiska så kallade ”grupplopp” kommer att köras under Åbergs-kvällen.
Sportchef Mats Ahlkvist hävdar att kvällen så till vida är unik.
– Europeiskt femåringsmästerskap, Malmö Stads Pris och finalen av Breeders’ Course är kvällens begivenheter utöver Hugo Åbergs. Mig veterligen har det aldrig avgjorts fyra grupplopp under en och samma tävlingsdag i Sverige tidigare, säger Ahlkvist.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.