Queer Fish är på gång igen!

134

v75 igen

Queer Fish vände ut och in på motståndet i V75 i april.
Efter det lades några tunga bud på Bollnäshästen från både när och fjärran.
Men inga slantar i världen…
– Har man fått en sån här fin häst en gång vill man ju behålla den, säger amatören Magnus Träff som stolt visar upp sexåringen i V75 i Hudiksvall på lördag.

Sexårige valacken Queer Fish har bärgat två V75-segrar i livet och tar efter lördagens start mest troligt klivet upp i bronsdivisionen.
Hästen har alltid lovat mycket och kapaciteten finns för en vidare klättring i klasserna.
Ta loppet i april på Rommetravet som exempel. Övriga hästar såg nästan ut att stå stilla när Queer Fish klev på och vann överlägset efter en klassisk svepning på den sista bortre långsidan.
44-årige Magnus Träff, amatör från Bollnäs, fick flera påringningar efter loppet. ”Intressanta bud” lades på Queer Fish av intresserade från både Sverige och utomlands – men hästen blev kvar i hemmahagen i byn Järvsö i Hälsingland.
– Vi tror att vi har en riktigt, riktigt bra häst i Queer Fish och det var rätt stora bud jag tackade nej till efter den där V75-segern. Jag köper ju inte hästar för att sälja dem, och har man nu fått en sån här fin häst en gång vill man ju behålla den, säger Magnus Träff och skrattar.

Lite extra på lördag
Sex hästar finns i stallet som drivs som ett familjeföretag. Tre fyraåringar inköpta från Menhammars stuteri lovar en hel del – men ingen av dessa kan ännu mäta sig med stallets stora stjärna inköpt på samma stuteri.
Magnus Träff får hjälp med hästarna av sin pappa, bror och sambo. På lördag packar stallet för en tripp till Hagmyren V75.
– Vi har åtta mil till grannbannan och det blir nog så att hela gänget åker en sådan här dag. Det är lite extra att starta här i kring. Min dotter Wilma fyller nio i augusti och är väldigt travintresserad och lär följa med hon också.

Låsning i ryggen
Queer Fish galopperade bort sig i två raka V75-starter efter uppvisningen i april. För någon vecka sedan var det dags för comeback för sexåringen som då hade fått ta det lugnt sedan slutet av maj.
En grundligare undersökning visade att Queer Fish hade en krånglande rygg. En liten låsning hittades och åtgärdades och tränaren tror sig nu ha hittat nyckeln till vidare framgång.
– Det är antagligen den där låsningen som hämmat honom av och till ända sedan i fjol då han också var dålig i samband med en V75-final. Han var inte alls vässad inför comebacken utan där hade vi bara som målsättning att han skulle trava bra och sköta sig. Vi var klart nöjda. Han blev lite bakdragen och hamnade i ingenmansland men var ändå lite ofokuserad till slut och det tror jag hade att göra med att vi tagit av det helstängda huvudlaget som han gått med i princip jämt.
– Det åker på igen på lördag och det blir minst barfota bak den här gången. Om han ska gå barfota runt om (som vid segern i april) avgörs i sista stund.
Sören Eriksson från Gävle kör som vanligt och vänder upp från ett springspår i V75-1 som alltså startas med voltstart. Vad är planen i starten?
– Queer Fish är ju kvick iväg i volt. Så springspår är bra för hans del. Sören är säker och är verkligen vår kusk också. Jag tror det var Micke Nybrink som skrev i Aftonbladet att Sören är en av Sveriges mest underskattade kuskar och det tycker jag nog stämmer. Det är absolut så att det är bra motstånd på lördag men vi måste tro på bra chans – framför allt om han skulle få spets. Jag tror aldrig att hästen har förlorat från spets och han är rätt oöm för positioner i övrigt också.
Det låter som att du vill ta ordentlig sats igen med Queer Fish i sommar och höst?
– Ja, efter den här ofrivilliga pusten från maj till nu får han starta på här ett tag i V75. Han går upp en klass – till brons – om han bara tjänar någon enstaka krona på lördag och vi hoppas på en ny final i nuvarande. Det kändes lite kymigt att han krånglade i ett par starter när vi hade fått såna erbjudanden som det kanske kändes tokigt att tacka nej till, men det var rätt att inte sälja. Han är en gudomlig häst till vardags också och bara det gör att man vurmar ännu mera för honom.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.