Bo Westergård ligger illa till…

117

westergard illa till doping

Danske travtränaren Bo Westergård har stora framgångar i sitt nya hemland Norge.
Nu riskerar han tre års avstängning för misstänkt dopning med ett antiinflammatoriskt läkemedel.

Efter flytten till Norge har framgångarna fortsatt för dansken Bo Westergård. Nu skakas travets Norge av ett misstänkt fall av fusk med dansken i huvudrollen. Det handlar om ett fall där en substans som går under namnet DMSO upptäckts – ett medel som har antiinflammatoriska och smärstillande effekter.
Skandinaviska dopingkomittén (SDK) yrkar nu på ett strängt straff för Bo Westergård efter att fyra hästar ha konstaterats ha tillförts medlet få dagar före start.
SDK trycker i sin utredning på travsportens viktigaste grunder – djurvälfärd, förtroende, trovärdighet, fair play, spelsäkerhet och konkurrens på lika villkor.
”Genom att ha tillfört hästarna DMSO några dagar före start har tränare Bo Westergård brutit mot alla de ovannämnda pelarna för travets trovärdighet, och därmed skadat sportens anseende”, skriver Skandinaviska dopingkomittén som yrkar på tre års avstängning för Bo Westergård, samt beträdandeförbud på alla travbanor under samma period.
Bo Westergård anmäldes på måndagen till Det Norske Travselskaps Domskomitè som i sin tur ska låta den misstänkte travtränaren uttala sig i ärendet.
Bo Westergård hävdar att det inte handlar om någon avsiktlig handling.
”Den enda förklaring på detta är att vi kan ha förväxlat preparat i samband med halssköljningsbehandling. Hästarna jag har i träning har aldrig avgett ett positivt dopingprov tidigare och jag tar starkt avstånd från dopingsmedel…/…/Jag har fullt fokus på driften av mitt stall, hästarna tränas som tidigare och resultaten talar för sig själva”, skriver Bo Westergård på sin hemsida.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.