R.I.P. Joke Face

106

joke face död

Stjärnhästen Joke Face är död.
Lutfi Kolgjinis derbyvinnare dog på operationsbordet i sviterna av kolik.
– Otroligt tråkigt och sorgligt. Han har varit väldigt nära hela familjen, säger Adrian Kolgjini till Trav365.

Det var på Twitter som stall Kolgjini meddelade den tragiska nyheten. ”Klok som få. Vacker som en tavla. R.I.P. Joke Face!”
Under måndagskvällen drabbades han av kolik och kördes till Helsingborgs Djursjukhus. Där blev hästen buköppnad men hans liv gick inte att rädda.
– Han dog på operationsbordet. Det är en otroligt riskfylld operation, men man måste ju försöka rädda honom ju, säger Adrian Kolgjini till Trav365.
– Otroligt tråkigt och sorgligt, fy fan. Han har varit väldigt nära hela familjen. Han strulade mycket som unghäst och då fick mamma ta honom och rätta till honom ordentligt. Efter ”Vikingen”, Viking Kronos, är det här den största familjehäst som vi har haft. Hela familjen var med och ägde honom. han stod oss närmast. Han tog stallets första Derbyseger, han har betytt så sjukt mycket för oss.

Egen hage i trädgården
Förutom segern i Svenskt Travderby på hemmabanan Jägersro vann Joke Face flera andra stora lopp, bland annat Sundsvall Open Trot. Han sprang in 7,2 miljoner kronor och tog 21 segrar på 43 starter. Efter avslutad karriär 2014 har Joke Face verkat som avelshingst med stor framgång.
Joke Face spenderade sina sista dagar på gården i Vomb, där han har haft en egen hage i familjens trädgård.
– Vi höll precis på att bygga ett hus till honom i hagen, där skulle han bo, i vår trädgård. Det är så sorgligt. Han kommer att begravas i Vomb i alla fall. Vi får hitta en fin plats till honom, säger Adrian Kolgjini.

Föregående artikelOn Track Piraten på hemmaplan igen
Nästa artikelFem tippar V75 till Dannero 7 augusti 2016

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.