On Track Piraten på hemmaplan igen

42

on track piraten

On Track Piraten startar på hemmaplan på lördag för att försöka vinna Ego Boys Minne tillsammans med sin tränare Hans R Strömberg.
– Tyvärr fick vi ett dåligt läge, men jag har inte gett upp. On Track Piraten känns jättefin, säger Hans R Strömberg.

 On Track Piraten har härjat i många av årets stora lopp för den absoluta eliten. Åttaåringen saknar den där lilla turen och inte haft marginalerna med sig.
– Han är inte så blixtrande startsnabb och har hamnat lite för långt bak i loppen. När man tävlar mot de allra bästa måste man vara med där framme och helst på innerspår. Det är positionerna som avgör och vi hoppas att det är hans tur nästa gång, fortsätter hemmatränaren.
På lördag ska On Track Piraten tjusa hemmapubliken för en gångs skull. Rättvik kör årets största dag och hedrar Ego Boy som är den dalahäst som kan mäta sig med On Track Piraten och Super Light i popularitet.
– Spåret blev dåligt och vi måste ha stenhårt tempo och lite tur också, annars blir det svårt att komma in i matchen, säger Strömberg.
Känner honom väl
Hans R brukar lämna över tömmarna bakom sin ögonsten, men den här gången gör han ett undantag.
– Det är hemmaplan och eftersom Johnny inte är tillgänglig kör jag själv. Jag är ju den som har kört hästen mest av alla och känner honom väl. Det ska bli väldigt roligt att vara med och det skulle inte vara så tokigt att vinna.
Vad har du för taktik?
– Det är svårt att bestämma på förhand. Jag vill helst inte gå fram för tidigt. Jag vill köra till slut så att hästen får gå med full fart genom mål, säger Hans.
Planerad du några ändringar?
– Nej, han kommer att tävla med bakskor och ett norskt huvudlag som han gjort på slutet.
Siktar mot Sundsvall Open Trot
Vad är det som gör On Track Piraten så bra?
– Han har talang förstås och sedan en bra fysik. Han har fått vara frisk och fräsch och sedan trivs han här på gården och är ute väldigt mycket, både dag och natt.
Hur ser framtiden ut?
– Om allt är som det ska efter lördagens lopp är tanken att vi ska åka till Belgien den 14 augusti. Det är ett större lopp som vi siktar på och det stora målet är Sundsvall Open Trot.
On Track Piraten är inte den enda hästen som stall Strömberg har förhoppningar på. Olympic Torch (V75-7) jagar 300 000 kronor i Sommartravet final.
– Jag är mycket nöjd med hans utveckling på sistone. Senast slutade han trea och då hade han punktering. Jag hade helst haft ett framspår eftersom han är startsnabb. Jag får smyga med och köra till slut och hoppas att han kan överraska. Olympic Torch är en runner-up och jag vill varna för honom, avslutar Hans R.

 

Föregående artikelPå onsdag smäller det igen!
Nästa artikelR.I.P. Joke Face

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.