Readly Express är redo för den franska rivieran

100

Readly Express

Readly Express är redo för den franska rivieran och kort distans för första gången i livet.
Efter uppvisningen i Prix de France väntar sprinterloppet Gran Criterium de Vitesse i Nice på söndag.
– Jag körde jobb med hästen i söndags. Han kändes jättefin och det här loppet passar bra, säger Timo Nurmos.

Efter den makalösa insatsen som tapper tvåa i Prix d’Amerique vann Readly Express Prix de France i imponerande stil. Hästen vann med tussarna kvar i öronen och enligt Björn Goop fanns det ett par sekunder sparat på tiden 1.10,3 över distansen 2100 meter med bilstart.
Efter den starten har Readly Express precis som tidigare i vinter befunnit sig på Björn Goops filial i Mortree i Normandie, tillsammans med skötaren Inga Perk. Timo Nurmos har varit nere två gånger efter Prix de France och kört snabbjobb med hästen.
– Jag var där senast i söndags och körde intervalljobb i backen på rakbanan. Hästen kändes jättefin och precis lika fin som inför Prix d’Amerique och Prix de France. Jag är väldigt nöjd med honom, säger Timo Nurmos.

”Åker hem till Sverige efter loppet”

Readly Express har gjort 34 starter i livet (vunnit i 24 av dem) men aldrig tävlat över sprinterdistans. På söndag är det dock dags och det sker i Gran Criterium de Vitesse vid Medelhavet i Cagnes-Sur-Mer. Det är ett varv runt banan som mäter 1609 meter och han kommer bland annat att få möta Bold Eagle igen.
– Jag tror att banan kommer att passa honom jättebra. Nu har han tävlat över lång distans och medeldistans eftersom de flesta av de stora loppen har körts över just de distanserna. Då har jag inte velat stressa upp hästen genom att starta på kort distans.
– Planen har varit att prova honom över kort distans inför Elitloppet. Det här loppet passar bra och jag kommer att åka ner och köra ett jobb till på fredag och sedan åker hästen till Nice på lördag. Efter det loppet kommer han att åka hem till Sverige igen för att förberedas inför Elitloppet, säger Timo Nurmos.

”Startar ett par gånger till”

Hästens ägare avslöjade efter Prix de France att Elitloppet blir sista starten i karriären för Readly Express som därefter ska ägna sig åt avelsverksamhet.
– Han kommer att starta ett par gånger till innan Elitloppet men vilka lopp det blir i är inte bestämt. Först gäller loppet på söndag, säger Nurmos som troligen kommer att utrusta Readly Express med det Googles-huvudlag (mask med skygglappar) som han hade för första gången i Prix de France och gjorde hästen extra startsnabb.
– Jag hade provat det i två jobb innan Prix de France och känt att det fungerat bra och att det nu var dags att prova även i lopp.

Föregående artikelDagens stjärna: Inti Boko
Nästa artikelSandra Luomala är ny proffstränare sedan årsskiftet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.