Ready Cash flög lågt i Prix de Paris

214

ready_cash_vinnare

Snabbhet slog råstyrka över fyra kilometer.
Ready Cash blåste hela fältet över upploppet i Prix de Paris.
Maharajah fick nöja sig med femtepriset efter en avvaktande styrning av Örjan Kihlström.
Prix de Paris över två varv på väldiga Vincennes är styrkeprovet som avrundar vintermeetinget för högsta eliten i Paris.
Årets upplaga utmynnade i en frenetisk spurtuppgörelse mellan två hästar som sparade krafter längst bak i klungan.
Överhuvudtaget blev det ett händelserikt lopp med gott om positionsbyten i täten under första varvet. Tidspasseringen efter 2 650 meter visade på 1.15,8 i samma veva som Roxana de Barbray återtog kommandot för tredje gången i händerna på Dominik Locqueneux.
Kuskarna bakom de mer betrodda hästarna valde däremot att avvakta med Maharajah mestadels som fyra i andraspår, skuggad av Tiego d’Etang och storfavoriten Ready Cash som jumbo.
Allra kyligast var Franck Nivard som fortfarande låg sist då han ryggade Tiego d’Etang och Christian Bigeons häftiga attack i fjärde- och femtespår runt slutsvängen.
En attack som aldrig ebbade ut då duon flög förbi hela fältet i en rasande duell längst ut i banan. Målfotot bekräftade vad segersäkre Nivard kände då han höjde näven strax efter mål och den franske travkungen kunde räkna in en av de få tunga Vincennes-titlar som det digra prisskåpet saknat, plus cirka 1 750 000 kronor.
– Jag valde att smyga med honom i dag och 100 kvar kände jag att det skulle gå vägen. Hästen var mycket bra, sade en strålande nöjd segerkusk.

Inte samma utväxling
För 2011 års Prix de Paris-vinnare Maharajah gick den blixtrande speedkampen i hastigaste laget.
Efter att ha följt attack i tredjespår kilometern från mål fanns inget svar när tätduon kom stormande och när Örjan Kihlström tvingades korrigera honom mitt på upploppet försvann chansen till bronset.
– Hästen värmde bra, kändes jättefin i loppet och insatsen var väl godkänd, men han har inte samma utväxling tidigare. Den där kicken i steget som fanns för två år sedan var inte där i dag, kommenterade Kihlström.
Trots det var Maharajah bara slagen med en tiondel och såg ut att springa på max över mål som femma, en placering värd drygt 100 000 kronor.
Loppets andra svensk Juggle Face gavs ett vilsamt lopp som sista häst på innerspår av Erik Adielsson, men saknade också snabbhet att hänga med i avslutningstempot och slutade först utanför prispengarna.
Spännande ur svenskt perspektiv är att kretsen kring tappra fyran Roxana de Barbray – som tog samma placering i Prix d’Amerique – efter loppet visade intresse för en inbjudan till Olympiatravet på Åby 20 april.

Resultat Prix de Paris
4 150 meter voltstart

1 Ready Cash – Franck Nivard 1.14,8
2 Tiego d’Etang – Christian Bigeon 1.14,8
3 Quoumba de Guez – Jean Michel Bazire 1.14,9
4 Roxana de Barbray – Dominik Locqueneux 1.14,9
5 Maharajah – Örjan Kihlström 1.14,9
6 Save the Quick – Franck Leblanc 1.14,9
7 Timoko – Joseph Verbeeck 1.15,0
8 Juggle Face – Erik Adielsson 1.15,2
Förstapris: cirka 1 750 000 kronor

Anders Lindqvist

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelResultat V75: 48:e gången gillt för Kim
Nästa artikelMålfotostryk för Guli Järven

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.