Redén: ”Just nu så lever jag i drömmen”

27

Han blev historisk med fyra hästar inkvalade till Prix d´Amérique.

Travlivet leker just nu för Daniel Redén.

– Just nu lever jag i drömmen, säger han till Trav365.

Stig H Johansson och Stefan Melander har tidigare haft tre hästar till start i världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique på Vincennes i Frankrike.

Efter söndagens framgångar i Prix de Belgique ”slog” Daniel Redén det rekordet då han har lyckats kvala in fyra hästar till storloppet – någon som ingen svensk travtränare tidigare lyckats med.

Daniel Redén är just nu en ”jagad man”, i positiv mening.

Mellan träningsrundorna och de finslipande detaljerna har Redén fullt upp – med fransk press.

”Kanske för att de är stängda”

– Det rullar på just nu, men det är kul. De gillar tydligen att följa mig här i Frankrike, så det är ju bra, det är positivt. Det vore ju värre om de inte gjorde det, de hade ju betytt att vi inte hade några framgångar, säger Daniel Redén till Trav365 och fortsätter:

– Jag tycker bara det är roligt och man får försöka bjuda lite på sig själv.

När Trav365 pratas vid med Daniel Redén under måndagseftermiddagen är han på väg till en fransk tv-studio.

– Det är faktiskt mest fransmän som jagar mig just nu, de har blivit väldigt glada över de filmer som jag lagt ut på Twitter och de tycker det är fantastiskt, att jag kan bjuda på mig själv och visa lite bakom kulisserna.

Varför tror du det är så?

– Kanske för att de franska travtränarna är lite stängda, det är i varje fall så det verkar, de verkar nöjda med att vi ger mycket info, visar hur vi arbetar, och att jag bjöd på lite dans gjorde inte saken sämre, skrattar Redén.

”Nypa sig i armen”

Vad säger du om gårdagens framgångar i Prix de Belgique där både Call Me Keeper och Wild Honey kvalade in till Prix d´Amérique?

– Jag är otroligt nöjd och imponerad av hästarna.

Lite över dig själv också va?

– Det är ju inte jag som springer, jag är bara deras manager, det är hästarna som springer och som gör jobbet.

Men något måste du ju ha gjort rätt, i och med att du nu har fyra hästar med i Prix d´Amérique?

– Det är många som gör mycket rätt, men jag vill att vi ska fokusera på hästarna, det är de som tävlar och tar ut sig, jag står bara på läktaren. Visst får jag också hög puls, men det är hästarna som ska kämpa, det är hästarna som ska göra jobbet, och de har all min credd och jag är så oerhört tacksam för allt de gör, då blir man stolt som tränare, att de gör sitt jobb.

Vad säger du om att du nu har en kvartett inkvalad till världens tuffaste travlopp?

– Det är ganska galet egentligen, men jag hinner inte fokusera så mycket på det, men ibland fastnar man i tanken att hur fan är det möjligt. Man får nypa sig lite i armen och köra vidare.

”Bold Eagle ska vara rädd”

Vad säger du om dina hästar som är klara för Prix d´Amérique?

– Wild Honey är en riktigt läcker häst och som hon gick i går, och hon kommer bli otroligt förbättrad med det loppet i kroppen och jag hoppas att hon ska prestera. Jag har dock inga krav på henne, allting med henne är en bonus, säger Daniel Redén och fortsätter:

– Call Me Keeper är det lite lika med han, han känns jättefin och Björn Goop var jättenöjd med honom i går och där räknar jag med en bra prestation, men även om han har kapacitet för att vara långt fram så ställer jag inga krav på honom. Lionel gick med träningsbalans i Prix de Belgique och honom kommer jag köra lite hårdare med nästa vecka och jag tror att han bör vara väldigt rädd för den, Bold Eagle.

Är Lionel den du har bäst känsla för?

– Nej, jag har alltid mest känsla för Propulsion om han är som han ska vara, men Lionel är en otroligt bra häst som jag tror kommer vara långt fram. Vi ska göra ett allvarligt försök, vi är med i loppet och vi ska försöka, man får inte ge upp för då är det bättre man tänker på något annat. Man får ha en dröm och just nu lever jag i drömmen och då kan jag fortsätta drömma.

Avslutningsvis, trodde du att du någon gång skulle lyckas få med fyra hästar i Prix d´Amérique?

– Nej, hade man fått med en häst så hade man varit glad, så det måste jag säga att det var ingenting jag hade trott. Jag hade varit nöjd om jag fått med en häst till det loppet, säger Daniel Redén.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Redén: ”Just nu så
lever jag i drömmen”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.