Stig H: ”Det är högst ovanligt”

18

Daniel Redén har fyra hästar med i Prix d´Amérique – och blir därmed historisk.

Då hyllas han av mästertränaren Stig H Johansson.

– Det är högst ovanligt att ha så många topphästar i ett och samma stall, säger Stig H Johansson till Trav365.

Lionel, Propulsion, Call Me Keeper och Wild Honey – där har ni Daniel Redéns kvartett som är klara för Prix d´Amérique på Vincennes i Paris sista söndagen i januari, även kallat världens tuffaste travlopp.

Stefan Melander och Stig H Johansson har tidigare haft med tre hästar i Prix d´Amérique, men aldrig tidigare har en svensk tränare haft med fyra hästar i loppet.

Daniel Redén blir därmed historisk med sin kvartett – och hyllas av kollegan Stig H Johansson.

”Då får han sträcka på sig”

– Det är högst ovanligt att ha så många topphästar i ett och samma stall, att kunna ha med fyra hästar i ett av världens tuffaste travlopp, säger Stig H Johansson till Trav365.

Stig H Johansson är tillsammans med Stefan Melander den svenske travtränare som tidigare lyckats ha med tre hästar i Prix d´Amérique, det ”rekordet” slås nu.

– Det är väl olika perioder när man försöker komma in i loppet, men absolut ingen skugga över Redéns hästar, de har verkligen kvaliteter för att vara med där, de har de visat tidigare och inte minst i Prix de Belgique under söndagen.

När varken Nuncio, eller Daniel Redéns kanske bästa häst Delicious, kommer till start i Prix d´Amérique tror många att den franske superhästen Bold Eagle bara vinner. Stig H Johansson är inte lika övertygad.

– Han har varit dominant, men jag tycker ändå inte att det är allt för givet. De här hästarna som han möter från Daniel Redéns stall är bra hela gänget och det finns säkert några andra dugliga också, och det blir ingen Walk Over-seger som han bara går ut och hämtar.

Av Daniel Redéns kvartett tror Stig H Johansson mest på Propulsion, men passar på att varna för Wild Honey som under söndagen slutade trea i Prix de Belgique.

– Propulsion är väl den som ska ha bäst chans om han är i ordning, vilket det låter som han ska vara efter det senaste jag hört, och det är väl den som passar bäst under de här förutsättningarna med distansen och det tuffa lopp som det är. Wild Honey var dock väldigt bra i Prix de Belgique då hon spurtade lysande från de bakre regionerna och Bold Eagle får inte ha en dålig dag, för då tror jag han får sträcka på sig, säger Stig H Johansson.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Stig H: ”Det är
högst ovanligt”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.