Redén kompenserade med Storseger!

196

redenkomp

Det blev ingen Elitloppsfinal för Solvallas Daniel Redén.
Stallets stjärna Shaq Is Back tog sin inte vidare från sitt försökshet.
Redén kompenserade det med att vinna två andra lopp – varav Delicious U.S.
seger i Fyraåringseliten för ston var den största fjädern i hatten.
2013 är det stora genombrottsåret för Daniel Redén – en amatör som jobbar som privattränare med hårdsatsande Stall Zets hästar.
Shaq Is Back gjorde en uppmärksammad start i Elitloppet på söndagen – men det blev ingen final för sexåringen som slutade oplacerad i sitt försöksheat.
Tidigare under dagen hade stallets Delicious U.S. hemfört Fyraåringseliten för ston (Rune Stolts lopp) från ledningen. Förstapriset fina 300 000 kronor.
Det USA-födda stoet lekte sig runt till seger med fyra längder på tiden 1.10,7 över
1 609 meter.
– Hon var helt otrolig i dag. Det är en så fin häst det här. Jag ryckte skorna på henne för första gången i dag och det gick lite på nålar i första sväng. Men det fick bära eller brista – och sedan hon fått trava in sig var det laid back, sa Daniel Redén som fyllde på med seger med Rocket Zet i ett fyraåringslopp ingående i Extra V75.

Rolling Stones femte raka
Stefan Hultman var en annan som inte fick något med från Elitloppet. Maharajah ströks för en lättare skada och Panne de Moteur missade en plats i finalen.
I stället blev det treårige Rolling Stones som försvarade stallfärgerna. Efter Treåringseliten – Håkan Wallners Memorial är hästen obesegrad efter fem starter i karriären.
Det blev lekande lätt efter ledning från start till mål på tiden 1.12,7 1 609 meter med autostart.
– Han är fantastisk fin den här hästen. Så här långt har jag inte sett några svagheter alls. Han kan öppna väldigt bra och sedan lugnar han ner sig snabbt. Så han är väldigt komplett, sa Örjan Kihlström.
Treåringseliten för ston gick till Finland. Juho Ihamuotila tränar Massive Babe som sågs framme i ledningen tillsammans med Mika Forss.
Segertiden 1.11,0 över 1 609 meter med autostart är ett nytt svenskt rekord för treåriga utländska ston över kort distans. En kapning av Passionate Kemps rekord från 2004 med sex tiondelar.
I Fyraåringseliten blev det en italiensk seger. Holger Ehlert tränar Pascia’ Lest som
ledde varje meter av loppet tillsammans med Enrico Bellei. Segertiden blev 1.10,5 över 1 609 meter med autostart. Förstapriset var en halv miljon kronor.

Mikael Wikner

Föregående artikelElitloppsjackpot vandrar vidare till Mantorp
Nästa artikelBerghs slagskott i Elitloppet!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.