Berghs slagskott i Elitloppet!

206

 

slagskott

En magisk vecka.
VM-guld för Tre kronor och sedan vinst i Elitloppet.
Bröderna Sedin och Robert Bergh skapade magi i både Globen och på Solvalla.
– Det största jag gjort i livet, sa Robert Bergh.
– Jag var otroligt mycket mer nervös i dag än jag var inför VM-finalen, hälsade Daniel Sedin från Vancouver.
Elitloppet 2013 var länge på väg att bli året publiken på Solvalla skulle minnas för det usla vädret. Det var regn, det var rusk och det blåste – det var till och med hagel under den pampiga invigningen.
Då förvandlade plötsligt en norrländsk solstråle festen till ett blågult minne och en travfest vi aldrig glömmer.
Robert Bergh, i snygg lerinpackning, hade satt Nahar i ett bländande skick när det gällde som mest. När Svanstedt, Kolgjini och de utländska gästerna spelat ut sina kort i Elitloppets final så avgjorde Bergh med ett slagskott från fjärde par utvändigt 600 meter från mål.
Nahar var helt enkelt bara bäst och spjuvern Robert Bergh ville helst av allt kasta körspöet och göra segergest en bra bit före mål.
– På upploppet ägde han. Jag hade mycket kvar, jag hade tussarna kvar och sitter bara och bevakar hela tiden. Jag ville bara kasta pisken långt före men tänkte att jag måste ta mållinjen först, sa Robert Bergh.

Sedins jubel skrämde dottern
Hockeystjärnorna Daniel och Henrik Sedin äger Nahar och de följde dramatiken från Solvalla via ATG-Live hemma i Vancouver, Kanada. Och de var lika nervösa som Robert Bergh var förra söndagen då han följde bröderna på plats i Globen när de fixade VM-guld för Tre Kronor.
– Det är helt otroligt, jag vet inte vad jag ska säga. Jag skrek så att min dotter började grina, sa Daniel Sedin och fortsatte.
– Det är klart att det hade varit kul att vara där, men bara att se hästen i den här författningen. Det spelar ingen roll var man är på jorden, det känns underbart ändå.
När Robert Bergh fick frågan vad han ville hälsa till hockeybröderna sa han.
– Jag vill ha en lika stor klunk som förra söndagen. Grattis!

Sitt livs seger
Robert Bergh, 44, har tidigare vunnit tre travderbyn med stjärnorna Remington Crown, Hilda Zonett och Tsar d’Inverne. Men söndagens triumf på Solvalla slår allt.
– Det är otroligt stort. Att fått gjort det här i livet, det är grymt. Man har stått här och upplevt Elitloppet, man har ryst, man har varit rörd och så får man stå här som huvudperson. Det känns fantastiskt. Det största jag gjort i livet.
Segertiden för Nahar blev 1.10,1 över 1 609 meter, autostart. Förutom äran var segern dessutom värd TRE miljoner KRONOR för ägarna, bröderna Sedin.

Lars-Ove Pettersson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.