Redén: ”Man måste bjuda på sig själv”

18

Han är nominerad till Årets tränare i Sverige och kan få med fyra (!) hästar i årets Prix d’Amérique.

Travlivet leker för Daniel Redén – som videon ovan visar.

– Man måste bjuda på sig själv, säger han till Trav365.

Han har redan med två hästar till världens tuffaste travlopp som avgörs på Vincennes sista helgen i januari.

Svenske Daniel Redén kan- och vill få med fler.

Just nu är han nere i Paris och tränar sina stjärnor på träningsanläggningen Grosbois.

Via sociala medier kan man följa med på träningsrundorna.

Tränaren är flitig med att lägga upp bilder och videos på sina hästar.

Men efter att ha kört fort med hela skaran supertalanger bjöd han upp själv, som du kan se ovan.

– Haha! Man måste bjuda på sig själv.

Varför lägger du upp de här filmerna?

– Jag vill förmedla till så många som möjligt, så att de får se vad vi håller på med, inte bara när vi tävlar. Det är mycket jobb bakom och jag älskar mina hästar och vill gärna visa upp dom. Jag vill inte visa upp mig själv, men det är många som hört av sig och tyckt mina filmer varit roliga, så jag bjöd på mig själv lite.

Du var väldigt glad efter att ha tränat hästarna också?

– Ja! Dom var fantastiskt fina i dag. Och gårdagens tävlingar på Vincennes gjorde inte det hela sämre, man är väldigt glad för dagen. Man lever med hästarna och påverkas mycket efter hur de mår och levererar.

”Ska få chansen att kvala in”

Förutom Propulsion och Lionel, så hoppas Redén få med Call Me Keeper (som var grym vid seger under söndagen) och Wild Honey i Prix d’Amérique.

Mästertränaren Stig H Johansson hade med tre hästar i superloppet 1992.

Nu kan Daniel Redén alltså få med fyra.

– Call Me Keeper gjorde ett grymt lopp i går. Han ska jogga lite i morgon och köras lite lugnare på onsdag, om han är fin så startar jag i  Prix de Belgique på söndag (där de tre första i mål får en direktbiljett till Prix d’Amérique). Han ska få chansen att kvala in.

Stjärnstoet Wild Honey kommer med i PdA på pengar – men ska också starta i Prix de Belgique för att få ett lopp i kroppen.

– Hon är otroligt fin! Jag har ökat träningen på henne, hon har haft ett litet mellanår, men nu har hon stabiliserat sig i frsächören. Hon får starta på söndag och Franck Nivard ska köra där. Så får vi se, hon ska få ett snällt lopp på söndag är tanken, sen ska hon få vara med i PdA för att se och lära. Hon har några fler år kvar, men är så hård i psyket att hon får starta nu.

Hur går tankarna kring att du kan få med hela fyra hästar i ett så här stort lopp?

– Jag vill inte tänka så, jag gör mitt bästa för mina hästar och jag och hela teamet borrar ner oss och jobbar på. Men det är fantastiskt roligt och både jag och hästarna trivs väldigt bra här nere i Frankrike.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Redén: ”Man måste
bjuda på sig själv”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.