Rehn tvingas stryka Kriteriehoppet på V86

436

image-4

Onsdagens V86-omgång på Solvalla blir en profil fattigare då Rommeamatören Samuel Rehn tvingats stryka obesegrade treåringen Sauron Pil på grund av en lättare skada.
– Han hoppade över en vattenpöl och trampade snett – det är en liten busfarbror det här.

Samuel Rehns satsning inför treåringarnas största lopp Svenskt Travkriterium i september har fått sig en liten törn.
– Jag har deppat något så vansinnigt sedan i går men nu är det dags att spotta upp sig. Trots allt återstår det sju veckor till kriteriet och han bör vara igång och träna igen om ett par veckor. Troligen har han trampat snett och knixat till sig lite. Han var peppad då jag körde honom i söndags då det regnade och hoppade över en vattenpöl,. Det är en sådan skada man knappt märker, en liten svullnad på ena hasen på ett bakben bara så jag är inte orolig, säger Samuel Rehn.
Sauron Pil har tagit fem raka segrar och skulle ha varit påpassad i treåringsloppet Sommarfavoriten,V86-8, på onsdagen.

”En drömhäst”
Samuel Rehn köpte Sauron Pil för 20 000 kronor och kallar hingsten sin drömhäst.
– Någon sån här har jag aldrig varit i närheten av under de 20 år jag hållit på. Det var lite surt att inte få prova kriteriedistansen 2640 meter på onsdag, men nu måste jag tänka på hästen. Han är så klok och nu när jag äntligen har något att åka med är det klart att jag måste vara försiktig, säger Samuel Rehn, som plockat fram några miljonärer under åren.
Good Grief är den bäste, hittills. Han tjänade två och en halv miljoner kronor och Little Big Horn tog tio raka segrar och sprang in över en miljon. Kapacitetsmässigt vet jag inte med Sauron Pil eftersom han inte visat botten ännu men psyket är överlägset, klok som en hund, och travmässigt är han en flygmaskin.
Solvalla är återigen värdbana för V86 efter ett kortare uppehåll i sommar. Mest långväga gästen i Stockholm på onsdagen är den amerikanske toppkusken Yannick Gingras som kör i fyra av åtta lopp på V86.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.