Reijo Liljendahl inför V75 Bollnäs

31

liljendahl inför v75

Reijo Liljendahl och Ulf Ohlsson tillsammans med treåriga Unica Gio. Foto: Malin Albinsson Foto av Kanal 75

Lite tagen på sängen när treåriga Unica Gio skrällvann Breeders Course-finalen på tisdagen.
Inför lördagens V75:a i Bollnäs har Reijo Liljendahl bättre koll.
– Trots utgångsläget tror jag mest på Fire To The Rain i silverloppet, säger den framgångsrike Solvallatränaren med en kvartett hästar till start.

Reijo Liljendahl visste att han hade en ganska bra häst på gång i Unica Gio inför tisdagens årgångsfinal på Jägersro.
Men att det skulle räcka ändå till seger? Nej, Solvallatränaren låg lågt i tipsen inför finalen i Breeders’ Course för treåriga hästar – Premio Going Kronos.
Unica Gio var fältets minst rutinerade häst och delade ut över 70 gånger pengarna på vinnarspelet sedan hon spårat loppet runt om för Ulf Ohlsson.
– Visserligen har man alltid chans då man startar – men jag hade ändå svårt att tro något. Hon var orutinerad jämfört med många av de andra i det där gänget och det var en liten slant som gällde på förhand. Men hon börjar infria förväntningarna jag har haft på henne och utvecklas hela tiden. Jag är jätteglad över att utvecklingen går åt det hållet, säger Solvallatränaren.
Vad har du för planer framöver med Unica Gio?
– Jag har inte funderat något, vi får se att hon mår bra och så där. Det är det viktigaste.
Om vi blickar framåt mot lördagen och V75 i Bollnäs. Vilken av dina fyra har bäst segerchans tror du?
– Det kan vara Fire To The Rain (V75-3) kanske. Trots utgångsläget. Han gick bra i finalerna senast och har även jobbat bra efter det.
Ett spår åtta ska inte hindra honom nämnvärt tror du?
– Det är klart att alla hästar ska ha någon slags klaff på löpningarna om det ska bli seger i de här loppen. Så det är inte bara att vinna precis. Men jag tycker att han har gått så bra på slutet och att formen är vettig. Jag tror en del på honom på lördag. Det blir barfota runt om den här gången.
Västerbo Paymyday startar i samma lopp. Chansen med den?
– Han är inte så tokig faktiskt och har suttit fast ett par gånger vilket kan ge effekt den här gången. Skulle det stämma optimalt så kan han faktiskt vara en outsider, Johnny har vunnit med honom förut på V75, så varför inte?
V75-6 är Bollnäsloppet för den högsta klassen där Knows Nothing aviserar tredje starten efter comeback. Ska det räcka till seger redan nu?
– Med två lopp innanför västen ska han vara lite på gång. Men jag var inte nöjd med hästens inställning senast. Han surnade till då han fick tas upp efter 500 meter. Det är nog så att det är en amerikansk häst som på ren svenska är jävligt känslig för tempominskningar och har svårt att tända om när han tagits upp i loppen. Med bra tryck hela vägen, inget uppullat – ja, då borde han kunna duga där. Inga ändringar.
Ma Running (V75-1) verkar stark och den långa distansen borde passa?
– Distansen är ett plus. Hon gick bra till slut i Eskilstuna och jag räknar med att hon ska kunna gå barfota runt om den här gången också och då är hon helt enkelt lite bättre. I Rättviksstarten gick hon utvändigt om ledaren och hon fortsätter att träna bra. Det kan vara en outsider faktiskt.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.