Repris på Elitloppet i Finland

149

timoko finland

Timoko och Björn Goop i blått vinner Kymi Grand Prix knappt före invändige Commander Crowe och utvändige Up Date Hoss.Foto av Ilkka Nisula

Björn Goop följde på lördagen upp framgången i Elitloppet med franske Timoko.
I finska Kouvola knep duon en ny storseger i Kymi Grand Prix med 760 000 kronor till vinnaren.
– Timoko har alla egenskaper som kännetecknar en champion, sa Goop efter loppet.

2014 års upplaga av Kymi Grand Prix såg franske hästen Timoko som stor favorit. Efter segern i Elitloppet på Solvalla för några veckor sedan var sjuåringen spelad till under två gånger pengarna på vinnarspelet tillsammans med Björn Goop.
Outsider (43 för 10) var Commander Crowe, som vunnit loppet två gånger tidigare. Robin Bakker satt bakom den gamle elitloppsvinnaren och körde till ledningen efter 600 meter. Men Björn Goop kom snabbt fram på utsidan från sitt bakspår med favoriten och lät Timoko ligga där utan att pressa upp tempot.
Genom den sista kurvan körde Robin Bakker allt vad som gick med Commander Crowe. Samtidigt såg Björn Goop inte ut att göra sig någon större brådska med Timoko genom kurvan och kunde efter en kamp upploppet ner måtta in segern i de sista stegen.

”Vann på sitt huvud”
Commander Crowe tapper tvåa på samma tid som vinnaren 1.13,0 över 2 140 meter med bilstart. Samma tid för trean i mål, Stig H Johansson-tränade Up Date Hoss, som sköt till bra efter lucka från rygg ledaren.
– Det gick riktigt fort sista 700 och det gick inte att köra så mycket fortare, inte för mig som satt utvändigt i alla fall. Commander kämpade otroligt bra. Ända till det var hundra meter kvar så var han en vinnare. Men min häst kämpade fantastiskt hela vägen till mållinjen och han vann på sitt huvud och sitt kämpande, berömde Björn Goop Timoko.
Richard Westerink tränar Timoko som alltså fick se sin häst vinna ännu en stor seger inom loppet av några veckor. En seger som var sjuårige Timokos tionde i ett statusfyllt grupp 1-lopp.
– Hästen har inga svagheter, det är det bästa tycker jag, Han är stark, han har bra teknik, han har bra moral, han har ett otroligt hjärta och vill vinna, summerade Goop.
Up Date Hoss tjänade cirka 153 00 kronor på tredjeplatsen. Fyra slutade Robert Berghs Ed You som för Mika Forss travade sista 800 meterna i tredjespår.
Övriga svenskhästar Bagley och Deuxieme Picsous diskvalificerades för galopp.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens Dubbel Färjestad 16/6-2014
Nästa artikelGoop närmar sig Ohlsson i Allsvenska Kuskligan

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.