Resultat och babylycka från V75 Kalmar!

50

v75 resultat kalmar 14 februari 2015

Flex Lane var först ut i Lars I Nilssons V75-dubbel, som Jägersrotränaren räknade in hemma i tv-soffan med nyfödde sonen Victor i famnen. Foto av Jörgen Tufvesson/ALN

I onsdags blev han pappa för andra gången.
På lördagen räknade han in två V75-segrar.
– Vilken underbar vecka! De här dagarna kommer jag komma ihåg i resten av mitt liv, sa Lars I Nilsson efter V75-tävlingarna i Kalmar.

FULLSTÄNDIGA RESULTAT I SIFFROR + UTDELNING FÅR DU OM DU KLICKAR HÄR

Jägersros Lars I Nilsson, 49, tillhörde nyckeltränarna inför jackpot-omgången på Kalmartravet.
Men han var inte på plats på smålandsbanan.
Istället avnjöt han tävlingarna hemma i tv-soffan.
– Vi är hemma och myser hela familjen. Jag sitter och tittar på teamet på banan och de sköter sig bra, sa Lars I Nilsson på telefon efter sin V75-dubbel.
Först ut var Flex Lane tillsamman med Erik Adielsson och sedan styrde Johnny Takter Dreams Take Time först över mållinjen.
Får nyfödde pojken heta Erik eller Johnny nu?
– Vi har spånat mycket på namn. Lars-Lutfi har vi pratat om (skratt).
– Lutfi (Kolgjini) tycker Lutfi, Erik tycker Erik och Johnny tycker Johnny. Men vi har ställt in oss på Victor.

Adielsson riskerade hängning
Det var två nervpirrande lopp som Lars I Nilsson och lille Victor fick uppleva framför tv:n. Erik Adielsson kom planenligt till ledningen med Flex Lane i klass II men valde att släppa ifrån sig initiativet till Johnny Takter och Staro Hollywood. I slutkurvan satt Flex Lane fortfarande instängd men på upploppet kom luckan och då avgjorde fyraåringen till säker seger.
– Det var tur att vi fick lucka. Om jag suttit fast hade jag blivit hängd, sa Erik Adielsson.
I gulddivisionen spelades Dreams Take Time till favorit och när han fick bestämma i ledningen kändes loppet tämligen odramatiskt. Men viss dramatik blev det. På upploppet närmade sig motståndarna och det vara bara med en halv längds marginal som Dreams Take Time höll undan före Obi Wan.
– Han borde kanske ha vunnit enklare men nu har han samlat på sig några guldsegrar och det är vi så jäkla glada och stolta över. Att ta två V75-segrar samma dag är också stort. Jag vet inte om jag har gjort det förut, sa Lars I Nilsson.

”Jag njöt hela vägen”
I silverdivisionen gynnades Naglo’ del Nord av ett mördande tempo i täten. Veijo Heiskanen kunde bida sin tid i fjärde par utvändigt innan han på den sista bortre långsidan styrde på i tredjespår. Draghjälp genom slutkurvan gjorde inte heller ont och Naglo’ del Nord tackade för den fina resan genom att lämna konkurrenterna på upploppet.
– Loppet blev kört precis som vi hade hoppats, allting blev perfekt och jag njöt hela vägen, sa Veijo Heiskanen.
Naglo’ del Nord gav ett bländande intryck och visade ännu en gång att han är som bäst när han får tävla utan skor på hovarna.
– Det gör ganska stor skillnad när man tar av honom skorna. Då flyter det bättre för honom. Banan var jättefin att springa på och han njöt precis som jag.

30 års väntan på första V75-segern
Omgången innehöll två stolopp och i det ena överträffade favoriten Geisha Sund förväntningarna när hon trots tuff inledning och resten av loppet utvändigt om ledaren utklassade motståndet. Dagens enda riktiga överraskning kom i det andra stoloppet när Thomas Dahlborg ledde från start till mål med 34-oddsaren Siri Lock.
– Jag har hållit på med trav i över 30 år så det var på tiden att vinna i V75, sa hästens tränare, Axevallaamatören Mikael Wallgren.

FULLSTÄNDIGA RESULTAT I SIFFROR + UTDELNING FÅR DU OM DU KLICKAR HÄR

48 miljoner i sjurättspotten
I klass I lyckades Folli försvara innerspåret tillsammans med Johnny Takter och från ledningen grejade ekipaget första segern sedan maj för hemmatränaren Fredrik Persson.
– Så fin han var! Fantastiskt roligt! strålade Persson.
– Vi har haft mycket stolpe ut men i dag kändes det som att det kunde lyckas och det är underbart när det gör det.
Omgången avslutades med seger för Djali Boko och Peter Nordström i bronsdivisionen. Trots utdragen körning för att komma till ledningen hade hästen mod och styrka att hålla undan.
– Vi vet att han har kapacitet att bli en riktig elithäst, sa Nordström.
Utdelningen för sju rätt på V75 landade på 32 660 kronor och sex rätt betalade 98 kronor. Femrättspotten går vidare till nästa veckas tävlingar i Gävle. Då kan en ensam jackpot-vinnare bli 48 miljoner kronor rikare.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.