Resultat och eftersnack V75 Bergsåker 28 januari 2017

118

resultat och eftersnack v75 bergsåker 28 januari 2017

Åbytränaren Robert Bergh – Rommetränaren Nicklas Westerholm och Solvallatränaren Svante Båth kunde alla räkna in en V75-seger.
Solvallakusken Ulf Ohlsson slog till med ett hattrick.
Det var hemvändarna som dominerade V75 på Bergsåker.

ATG:s guldhelg med V75 lördag och söndag inleddes på Bergsåker där hemvändaren Robert Bergh hade laddat rejält.
Robert Bergh hade fem hästar till start inom V75-spelet.
Fyra favoriter.
Facit blev 2-1-7-4-2.
Den som fixade segern var Angel Rain i V75-2 och det var en stark prestation. Inte minst med tanke på att det femåriga stoet ogillar omstarter och loppet inte kom i väg förrän i det fjärde försöket. Men Robert Bergh lyckades hålla henne i rätt gångart och när hon travat in sig så blev det en offensiv satsning och efter ett varv satt ekipaget i ledningen.
Men det blev ingen gratisseger utan istället bjöds publiken på en far-och-son-duell då Nicklas Westerholm utmanade farsan med Qatrine Gel. Robert Bergh visade dock att gammal är äldst och Angel Rain infriade favoritskapet.
– Oddsen vart sämre och sämre för varje start som gick, hon var väldigt ivrig första 20 metrarna, så det var väldigt skönt att hon kom i väg där. Sedan vart hon lat och det var faktiskt inte lätt att få fart på henne, men 800 kvar fick jag lite kontakt med henne och sen bet hon i bra upploppet ner, kommenterade Robert Bergh.
Robert Bergh fick alltså nöja sig med en V75-seger, men var även tvåa med Aileron och Officer C.D. samt fyra med Digital Archive och sjua med Nahar. Totelt blev det 232 000 kronor inkört. Han kunde även glädja sig åt sonen Nicklas Westerholm som fick segerdefilera med Jessica Simpsson-tränade Lövdala Principito i V75-5.

Kusk-hattrick för Ohlsson
Ulf Ohlsson var en annan hemvändare som hade en lyckad lördag. Landets i fjol segerrikaste kusk slog till med ett V75-hattrick.
Anders Wallin-tränade Västerboblackmoney ledde varje meter av V75-1 och samma taktik använde Ulf Ohlsson i gulddivisionen (V75-3) bakom Svante Båth-tränade Västerbo Loveboat. Tredje segern kom i V75-6 där Timo Nurmos-tränade Globalsatisfaction avgjorde med en sylvass avslutning efter en resa i femte utvändigt.

Tränardubbel för Nurmos
Timo Nurmos kunde även räkna in en tränarseger i V75-7 där Zenit Brick imponerade i spets tillsammans med Jorma Kontio.
Spets och slut blev det även i kallblodsloppet V75-4 där Torbjörn Jansson styrde och ställde bakom Ulsrud Troll.
Tränaren Henrik Kulblik hade svårt att hitta orden efter segern, men var kanske lyckligast av alla på Bergsåker denna lördag då sju rätt på V75 betalade 9 766 kronor. Sex rätt gav 150 kronor och fem rätt 24 kronor.
På söndagen fortsätter guldhelgen med V75 på Solvalla.

Föregående artikel”Vet inte om jag överlever det”
Nästa artikelHan kan bli helgens kung på Vincennes

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.