Han kan bli helgens kung på Vincennes

33

helgens kung på vincennes

Björn Goop kan bli helgens kung på Vincennes.
På lördagen värmde han upp inför Prix d’Amerique med att köra Ochongo Face till imponerande seger på Paris-banan.
– I morgon ska Timoko gå i ledningen och han ska vinna loppet, sa Björn Goop på svenska från segerpodiet och drog ner jubel från många tillresta svenskar.

Timoko är en av de främsta utmanarna till storfavoriten Bold Eagle i söndagens Prix d’Amerique. Om hästen räcker till återstår att se. Formen på hans kusk Björn Goop är det i alla fall inget fel på. Han lämnade ingenting åt slumpen med Ochongo Face i Prix Ready Cash utan sökte sig målmedvetet framåt och kunde efter en tuff repa i spåren ta över ledningen när hälften av loppets 2 850 meter avverkats. Från ledningen stegade sedan sexåringen undan till ohotat triumf.
– Han gjorde ett tufft lopp och var superduktig! Vi hade preparerat och trodde att han skulle göra ett bra lopp i dag men han fick verkligen bevisa att han är bra också, sa Goop.
Ochongo Faces seger var värd cirka en kvarts miljon kronor. I Prix d’Amerique uppgår förstapriset till 4,4 miljoner kronor och den segerchecken tänker alltså Björn Goop bärga från ledningen.
– Det där i vinnarcirkeln sa jag lite för shows skull men får jag ledningen med Timoko vill jag inte släppa till någon. Han går bra där.

Favoritseger i Prix du Luxembourg
Det sportsliga huvudnummer dan före dan på Vincennes, Prix du Luxembourg, har sett flera svenska vinnare genom åren. Så inte i år. Bland de fem svensktränade deltagarna blev Jerry Riordans Rod Stewart bäst med en tredjeplats (Halmstadtränaren räknade även in tredjeplatsen i Prix Ready Cash med Spirit Real). Vann loppet gjorde favoritspelade Aubrion du Gers. Jean-Michel Bazire körde till ledningen från spår åtta bakom startbilen och efter att värsta motbudet Bolero Love galopperat som första häst i andraspår halvvägs in i loppet blev segern säker, även om Indigious hakade på starkt som tvåa.
– Jag bestämde mig för att köra till ledningen och sedan var det lugnt, sa Bazire.
En något märklig summering av händelseförloppet då Jean-Michel Bazire till synes var på väg att släppa ledningen till Bolero Love när denne galopperade.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelResultat och eftersnack V75 Bergsåker 28 januari 2017
Nästa artikelHan är fundersam över Bold Eagle

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.