Resultat och eftersnack V86 16 april 2014

316

image-1

Sämsta utgångsläget och sist in på upploppet.
Ändå vann Ruhuna Tea plättlätt.
Stefan Hultmans fyraåring ser allt mer ut som en riktig kulltopp.
– Han vann med både huva och skygglappar kvar, sa segerkusken Örjan Kihlström.
Det var jackpot på V86 och när Ruhuna Tea löste sin uppgift i V86-avslutningen visade sig att endast två system klarat åtta rätt.
En spelare som inlämnat in ett system på 360 kronor hos Direkten Kortedala City & Tobak i Göteborg vann 5 483 437 kronor.
En spelare i Värmland, som spelat via ATG.se, vann 5 387 037. Vinstkupongen kostade 18 kronor och var en del av ett större system.
Från spår 12 över sprinterdistans är det svårt på snabba travbanor. Men trots att Ruhuna Tea satt sist i sista kurvan så växlade han ner konkurrenterna till småmynt över upploppet.
– Han avslutade fantastiskt bra. Vi fick avsluta i fjärdespår i sista sväng och han blåste förbi dem lätt ändå. Normalt ska det vara svårt, men han är bra den här och han vann med både huva och skygglappar kvar, sa segerkusken Örjan Kihlström.
Segertiden på Ruhuna Tea blev 1.11,5 och hingsten är obesegrad i år efter tre starter.
– Han är jättefin när han fungerar. Det är skönt att han får visa vilken kapacitet han har. Hoppas han får vara frisk i år, sa Örjan Kihlström.

”Hon blir inte trött”
Även V86-1 blev en fartfest där Clara R.C. visade en fantastisk vilja när hon satte dit nosen i en tät slutstrid med ledaren Cherion Tooma. Clara R.C. kunde inte försvara innerspåret från start men kunde kliva ut utvändigt ledaren efter drygt ett halvvarv som gick på 1.06,6. Segertiden blev även här 1.11,5 över 1640 meter, autostart.
– Det som är så fantastisk med den här hästen är att hon inte blir trött. Det var ändå comeback efter tre månaders vila, sa kusken och tränaren Johan Carlfjord.
I V86-2 fick Long Night ett perfekt lopp i draget i rygg ledaren och när luckan kom in på upploppet avgjorde han på pigga hovar före Wiss Rambo. Per Lennartsson skötte tömmarna och Stefan Melander tränar vinnaren som kom i mål på 1.12,7 över distansen 2140 meter, autostart.

Rygg ledaren lyckat
Rygg ledaren och lucka var vinnarreceptet även i V86-3 där State Of Liberty avgjorde i händerna på Steen Juul och vann före Paramount.
Vinnarhålet, som positionen i rygg ledaren kallas, gjorde skäl för namnet även i V86-5 där The Divine Miss F. hade bäst fart under hovarna sista biten och fångade in ledaren Denim Boko. Johnny Takter körde vinnaren som tränas av Helena Burman.

Dubbel för Salmela
V86-4 bjöd på ett fantastiskt spännande upplopp med många hästar med chans och det krävdes målfoto för att skilja Beeboop Laday och Deal Or No Deal åt. Båda hästarna spurtade formidabelt och vinsten gick till Beeboop Laday som anföll i fjärdespår halvvarvet kvar och höll mycket tappert i händerna på Björn Goop.
– Det var rättvist. Hon är stenhård märren. Vilket lopp hon gör, jublade tränaren Petri Salmela.
Petri Salmela blev dubbelsegrare på Solvalla sedan Pigtails imponerat stort i händerna på Björn Goop i V86-6. Björn Goop körde vaket till ledningen 1500 meter från mål sedan Shockwave och Red Hot Melody duellerat inledningsvis om spetsen inledningsvis.
Väl i spets hade Björn Goop kontroll på fältet och Pigtails var aldrig i förlustfara och tog tredje raka segern.

5,3 miljoner kronor på åtta rätt
V87-7 var ett långlopp över dryga tre kilometer och det såg länge ut som att Lutfi Kolgjini hade kontroll på loppet med favoriten Juggle Face. Men 300 meter före mål galopperade Juggle Face och segern gick istället till Alfas da Vinci och Joakim Lövgren.
Åtta rätt på V86 gav 5 325 083 kronor, sju rätt 7 469 kronor och sex rätt 509 kronor.

Lars-Ove Pettersson

 

Föregående artikelDagens Dubbel Åby 17/4-2014
Nästa artikelLunchdubbel Eskilstuna 18/4-2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.