Resultat V75 2014-01-02: Bejublad hemmaseger i Guld!

303

hemmaseger_i_guld

Att det var debut i gulddivisionen spelade ingen roll.
Dreams Take Time vann trots att kusken tappade vänstertömmen i upploppsstriden.
– Jag älskar den här hästen som är både begåvad och intelligent, sa Johnny Takter.
Framgångarna fortsätter för Jägersrotränaren Lars I Nilsson som fick kliva in i vinnarcirkeln efter lördags huvudnummer på V75 på hemmabanan.
Dreams Take Time var chanslös att försvara innerspåret i starten mot O’Grady men Johnny Takter var mycket bestämd genom första kurvan och körde till sig spetsen mot Flemming Jensens häst efter 400 meter.
Juggle Face och David Sisu galopperade båda i utgången av sista kurvan och det innebar fritt fram för O’Grady.
Upploppet blev dramatiskt då Johnny Takter tappade vänstertömmen 75 meter före mål, men han fångade upp den igen och segern blev till slut säker även om Yanantin Boko och Lord Capar båda närmade sig snabbt sista biten.
– Tömmarna är hala när det är kallt. Det var klantigt men det gick bra. Jag älskar den här hästen som är både begåvad och intelligent. Det är en liten häst men med stort hjärta. Jag ville verkligen vinna det här loppet, sa Johnny Takter.
Tränaren Lars I Nilsson var förstås glad och konstaterade att det var andra V75-segern på hemmabanan, emellan har man även hunnit med två starter på Vincennes i Paris som slutat med två fjärdepris.
– Jag är bara så stolt och glad över hästen. Att det fungerar. Det är en häst som går rakt genom hjärtat. Han är alltid på gott humör och en fröjd för sin omgivning, sa Lars I Nilsson.

Som en Prix d’Amerique-seger
V75 inleddes med ett kraftigt favoritfall då Art On Line såg ut att ha avgjort loppet genom sista svängen men stumnade över upploppet. Istället blev det skräll genom Gigant Slugger som kom in mot upploppet som sista häst men spurtade sylvasst i händerna på Stefan Persson.
– Det här är stort! Jag tror inte man varit nöjdare om man vunnit Prix d’Amerique. Egen uppfödning och allt, jublade Jägersroamatören Kent S Larning.

Vann trots stor galopp
I V75-2 imponerade Timo Nurmos-tränade Buba Boko stort när han vann trots en startgalopp modell större som kostade mycket mark. Men efter galoppen serverade Jorma Kontio hästen ett rygglopp där man följde med som andra ekipage i tredjespår på sista bortre långsidan och genom sista svängen. Över upploppet fångade Buba Boko sedan ganska enkelt in ledande favoriten Largo Launcher.
– Han slog i bakbenen i vagnen och galopperade, annars kändes han jättefin. Han var bra senast i comebacken som tvåa men 30 meter bättre i dag, sa Jorma Kontio.
Firma Nurmos/Kontio kunde sedan räkna in ytterligare en seger när Finish Future var starkast i långloppet, V75-6.
Vivo Per Lei var först i mål men ledaren galopperade som slagen redan i utgången av sista svängen.

Dubbel även för Goop
I V75-4 tog Reckless andra raka V75-segern sedan Björn Goop kört till ledningen efter 500 meter. Fyraåringen såg sedan lite lagom bekväm ut i ledningen, men när Björn Goop ryckte tussarna, extraväxeln, ur hästens öron på upploppet så ökade han steglängden och vann mycket säkert.
– Jag tycker han var duktig. Han övernattade för första gången och banan var även lite lös för att passa honom. Han var med i en incident för ett tag sedan och galopperade några starter, men nu är han cool igen, sa Björn Goop.
Björn Goop blev sedan dubbelsegrare sedan han lotsat även Twitter först i V75-7.

1 336 vann 16 392 kronor
V75-5 var ett stolopp och publiken bjöds på en härlig upploppsduell där Global Navigator och Joakim Lövgren drog längsta strået i kamp med Sahara Fairytale och Adrian Kolgjini.
– Hon börjar se ut som en tävlingshäst. Det här var hennes bästa lopp i karriären, kommenterade Joakim Lövgren vinnaren.
Sju rätt på V75 betalade 16 392 kronor till 1 336 vinnare. Sex rätt gav 195 kronor och fem rätt gav 25 kronor.

Lars-Ove Pettersson

 

Föregående artikelHetaste kusken just nu!
Nästa artikelBeckman är åter en vinnare i Frankrike!

Comments are closed.