Resultat V75 Bollnäs 7 september 2013

313

Megafavoriten Panne de Moteur förlorade sensationellt.
New Line knäckte honom från dödens och bidrog till att sju rätt på V75 gav 2,2 miljoner kronor.
– Att han skulle vinna hade jag inte räknat med, sa Åke Svanstedt som tog en dubbelseger i V75.
Fartfesterna avlöser varandra inom travet just nu. Åtminstone på elitnivå. I onsdags var det hiskeligt snabba segertider på Solvalla och under Bollnäs V75-tävlingar levererades det kanontider på löpande band.
En som ville tävla och inte tillät storfavoriten Panne de Moteur sitta i orubbat bo var Åke Svanstedt. Han styrde tidigt fram utvändigt om ledaren med sin urstarke New Line och under slutvarvet pressade han tufft på 90-procentaren Panne de Moteur. De flesta trodde nog ändå att jättefavoriten skulle hålla undan men en bit in på upploppet kunde han inte stå emot New Line som tog en imponerande seger. Vinnartiden skrevs till starka 1.11,6 över medeldistans.
– Att han skulle få dödens hade jag planerat på förhand. Men att han skulle vinna hade jag inte räknat med. Jag körde för en andraplats fram tills att han kopplade greppet på upploppet. Det gick fort sista 300 och han var jätteduktig. Den här hästen är inte bara stark utan även väldigt snabb i benen, sa Åke Svanstedt.

chock_newline

”Panne de Moteur inte som bäst”
Panne de Moteur höll till andraplatsen och Örjan Kihlström tyckte inte att den Stefan Hultman-tränade hästen var som bäst för dagen.
– Han var inte riktigt så bra som han har varit tidigare och det var inte samma tryck i honom. Men samtidigt var det en bra häst som vann också, sa Kihlström diplomatiskt.

”Svettig uppvisning av Credit Fayline”
Undan värre gick det i Silverdivisionens försök, V75-6, där Credit Fayline svarade för en svettig uppvisning. Han körde rejält om ledningen och pressade stenhårt på ledande Ginala innan Magnus Jakobssons häst kunde överta täten. Men det kostade också, 1.07 första 500 och 1.10 första varvet. Trots det så drog Credit Fayline bara undan och kom in på upploppet i en klar ledning. Visserligen närmade sig Kaka A.T. men segern var aldrig i fara och det var en grym prestation av Credit Fayline. Vinnartiden blev vassa 1.10,9.
– Det blev rejäl körning men jag ville till ledningen och när jag såg att Örjan tog upp så trodde jag att jag skulle få ta över men Henrik stretade emot. Min häst kändes jättefin och kämpade på riktigt tappert. Det var en femstjärnig insats. Han har höjt sig rejält i år, sa Magnus Jakobsson.

Twin’s Fairytail överlägsen
En storfavorit som höll var Twin’s Fairytaile som vann överlägset efter att ha fått övertag ledningen två varv från mål. Sedan drog han konkurrenterna sönder och samman via ett hårt tempo. Det såg ut att finnas gott om krafter kvar när mållinjen passerades på fina tiden 1.13,9 över full distans.
– Det är en mycket bra häst för klassen och han kändes fin hela vägen. Jag var aldrig orolig någon gång, sa Åke Svanstedt.

”Royal Apanage gjorde ett topplopp”
Lars Wikström har fött upp och både äger och tränar Royal Apanage. Hästen svarade för en mycket stark insats när han efter en tuff resa utvändigt om ledaren i ett stenhårt tempo tog hem segern i V75-4. Vinnartiden blev strålande även här, 1.12,2 och i sulkyn satt Ulf Ohlsson som därmed tog en dubbelseger.
– Hästen var fantastiskt bra och det var starkt gjort att kunna vinna med det loppet. Jag trodde inte att det skulle gå men fyrahundra meter kvar kändes han fortfarande pigg och fin. Han gjorde ett topplopp, berömde Ulf Ohlsson.

66 dagar i rad för Ohlsson
Ulf Ohlsson, som har kört travlopp 66 dagar i följd, hade dessförinnan vunnit Stoeliten med True Advantage. Efter en perfekt resa i knallhårt tempo, där Dont Wear PJS och Braås Palema duellerade om täten, höll hon undan knappt men säkert före en bra spurtande Gisela Ås. Här blev Åke Svanstedt avstängd mellan den 22 till 29 september för felaktigt bruk av körspö. Därmed missar Svanstedt Kriteriehelgen på Solvalla med dubbla V75-omgångar.

”Bättre än att tugga grus”
Närby Kalabalik tog sin första årsseger när han vann kallblodsloppet. Detta trots att han fick trava utvändigt om ledaren. Dubbelseger till stall Jan-Olov Persson då Lärkan blev tvåa, men det var chefen själv som satt i sulkyn bakom Närby Kalabalik. Tidigare under dagen hade Persson åkt i backen i ett V4-lopp där hans häst Lome Lykt galopperat i sista sväng och krokat ihop med ett annat ekipage. Den obehagliga incidenten redde dock ut sig.
– Att han skulle vinna från dödens mot det här gänget hade man inte spekulerat i. Jag satt med bakvänd pisk hela upploppet och han avgjorde själv. Det här var mycket bättre än att ligga och tugga grus, sa Persson.

”Ulm Karsk vann okörd”
Duon Anna Forssell och Mattias Djuse har fina framgångar. Deras Ulm Karsk har haft ett kanonår och nu ledde han runt om i försöket till Bronsdivisionen. Efter en snabb öppning fick han dämpa tempot och vann sedan hur enkelt som helst. Därmed har Ulm Karsk tjänat nästan 600 000 kronor bara i år.
– Han vann okörd och det här känns helt underbart, sa Mattias Djuse om femåringen som tränas av Anna Forssell.

 

Åtta av de vinnande systemen var andelsspel ute i landets spelbutiker. Göteborg med närområden var extra i farten och låg bakom fem av de åtta kundsystemen.
Ica Maxi på Grafiskavägen i Göteborg kunde räkna hem 6 095 272 kronor på sitt kundandelssystem på V75, kallat ”Miljonchansen”.
– Det här var jätteroligt. Nu ska vi texta skyltar om det här så att folk förstår, sa Daniel Heijdenberg på Ica Maxi under lördagskvällen där 21 kunder fick vara med och dela.
Butikens har ett V75- system kallat Miljonchansen, döpt efter förra gången det blev miljoner i utdelning på hästarna. Systemet gick in igen och 21 andelsinnehavare får nu drygt 290 000 kronor vardera.
-Systemet gav ungefär 200 000 kronor per person förra gången. Det är en av våra anställda som tippar egentligen. En kund fick bara hoppa in den här gången och det gick ju bra det också, säger spelansvarige Daniel Heijdenberg.
Örjan Kihlströms oväntade förlust med jättefavoriten Panne de Moteur lade grunden till att det endast blev 18 kuponger med sju rätt. Utdelningen 2 229 939 kronor endast för sjuorna.
Av dagens vinnande kuponger var 13 inlämnade hos ATG-ombud, två via ATG.se, en via ATGs mobiltjänst och två på Bollnästravet.
Andra västkustska kundsystem som satt var inlämnade på Tuve Spel i Göteborg (11 andelar delar på 2.569.871 kronor), Mölndals Cigarr och Tobak (10 andelar delar på 2 389 644 kronor), Åby Mixen Trav och tips (11 andelar delar på 3 770 243 kronor) samt Nöjesbutiken i Munkedal (19 andelar delar på 4 418 982 kronor med hjälp av Harry Boy).
Övriga vinnande andelssystem Papperslappen i Jockkmokk (2,3 miljoner), Nacka Tobak och Spel i Nacka (2,3 miljoner kronor) samt omgångens storvinnare Direkten Södertull i Norrköping som spelade in 9,6 miljoner kronor (!) till 123 andelsägare.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelReady Cash överlägsen!
Nästa artikelInför V64 8 september 2013