Resultat V75: Miljonutdelning med Bergh i huvudrollen

238

bergh_miljion

En favoritseger och en skrällseger på hemmabanan Bergsåker.
Robert Bergh fixade miljonutdelning på V75.
– Det var öppet mål, jag tror inte målvakten hann gå dit, sa Robert Bergh efter segern med Nahar.
Bergsåkers champion Robert Bergh tog hand om huvudrollen när V75 avgjordes i Sundsvall.
Stjärntravare Nahar gjorde comeback på svensk mark efter en lyckad vinter i Frankrike och som V75-omgångens största favorit gjorde han inte favoritspelarna besvikna. Tillsammans med Robert Bergh blev det en mycket enkel seger i långloppet V75-3 som var lördagens huvudnummer.
Nahar inledde i fjärde utvändigt som blev tredje utvändigt 1 300 kronor. Varvet kvar vred Robert Bergh ut Nahar i tredjespår och 400 kvar tryckte han sig till spets och avslutningen blev helt odramatisk.
150 000 kronor var segern värd till ägarna, NHL-stjärnorna Daniel och Henrik Sedin, som följde tävlingarna från andra sidan Atlanten.
– Det var öppet mål, jag tror inte målvakten hann gå dit. Det kändes lugnt hela vägen, kommenterade Robert Bergh straffsparken.
Segertiden på den fyrfaldiga miljonären blev 1.18,0 över distansen 3 180 meter.
– Det måste vara flera år sedan han sprang så här sakta, fortsatte Robert Bergh.
Att loppet var namngivet efter Robert Bergs före detta storstjärna Hilda Zonett betydde förstås också lite extra.
– Det gör det. Man blir påmind om henne och man har många stunder när man tänker tillbaks på henne. Hon hade många extrema saker som gjorde henne unik.

Blågul skräll
Robert Bergh var dagens man på hemmabanan och han vann även silverdivisionen som avslutade V75-omgången. Från fjärde utvändigt och draghjälp till upploppet tackade Ted Blågul för den fina resan genom att kämpa ner konkurrenterna i spännande slutstrid där ledaren favoriten Bon Frecia fick nöja sig med andrapriset.
– Jag ville köra barfota i dag men det gick inte och bara en halvtimme före loppet fick jag slå på skor och brodd också. Det är otroligt att han går så bra, för både tung bana och brodd på honom det är knepigt, kommenterade Robert Bergh.

Två segrar även för Goop
I V75-2 var det favoriterna som gjorde upp och via ett mäktigt slutvarv fångade That’s My Pal och Björn Goop in ledaren Ferrari Håleryd och Per Lennartsson.
That’s My Pal satt sist i andraspår varvet kvar och såg uträknad ut.
– Helt otroligt. En topprestation av hästen. Normalt sätt ska det inte kunna gå, kommenterade Olle Goop som var gäst i V75 Direkt i TV4 Sport.
Björn Goop fyllde i.
– Banan suger på innerspåret och Pers häst var tapper i ledningen. För oss löste det sig bra, även om jag mest åkte med. Han var bra hästen.
Björn Goop tog ytterligare en V75-seger sedan han svarat för en lyckad styrning bakom Kari Lähdekorpi-tränade Breedlove i V75-6.
Från fjärde utvändigt profiterade segerekipaget på ett bra tempo i täten och när Breedlove fick spara speeden ända tills upploppet var saken klar. Per Lennartsson bakom en tapper Benskins kunde bara konstatera att han på nytt blev snuvad av Björn Goop.

Lärlingen och pensionären…
När favoritduon Lord Of Dosh (galopp) och Charlie Sisu (tröttnade i ledningen) inte hade sin bästa dag i V75-1 slog Oriental till med formkusken Daniel Wäjersten i sulkyn.
Från fjärde invändigt gled lärlingen ut i andraspår på sista bortre långsidan och sedan kom luckan mitt i slutsvängen och via en vass avslutning var segergreppet kopplat redan mitt på upploppet.
– Jag hade som mål att vinna ett V75-lopp i år – och nu gjorde jag det… Det här är otroligt stort alltså, Jag har inte riktigt förstått det än, sa 23-åringen som lät lika överraskad som spelarna.
25-oddsaren Oriental var streckad på endast fyra procent av alla V75-system.
Oriental tränas av norrmannen Monnar Johansen med amatörlicens på Östersundstravet.
– Det är så stort att vinna V75 så att jag nästan blir lite rörd. Jag är en pensionär från Norge som haft kärlek till travhästar i 40 år och tänkte att jag skulle utnyttja min tid som pensionär till det här att träna några hästar.

Finsk seger i kallblodsloppet
V75-4 var ett kallblodslopp och det blev en säker spetsseger för finske gästen Turbo Urpo med Jorma Kontio i sulkyn. Favoritduon Jävsö Rune och Odin Tabac hade båda galopp på vägen. Vinnaren tränas av Teemu Okkolin.
Efter tre omstarter kom lärlingarna i väg i det fjärde startförsöket i V75-5 och Jimmy H Andersson sände tidigt Sugar R.S. till ledningen.
Väl i spets dominerade sedan hemmahästen, som tränas av Anders Wallin, och vann säkert till skrälloddset 19,88.
Det blev miljonutdelning på V75 och 14,7 system med sju rätt fick 1 498 703 kronor. Sex rätt gav 5 523 kronor och fem rätt 217 kronor.

Lars-Ove Pettersson

Föregående artikelSanity tvåa efter vrålspurt
Nästa artikel40 kronor gav storkovan på söndagslunchen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.