Sanity tvåa efter vrålspurt

208

sanitytva

Sanity fortsätter att övertyga i Frankrike.
På lördagen vrålspurtade den svenske topptravaren in som tvåa efter sen lucka på Paris-banan Vincennes.
– I kväll blir det skumpa! sa hästens glädjesprudlande tränare Malin Löfgren minuterna efter målgång.
Beslutet att åka till Frankrike över vintern för att bygga upp Sanity inför den stundande säsongen på hemmaplan har av allt att döma fallit väl ut. I årsdebuten för en dryg vecka sedan knep hästen tredjeplatsen via en vass slutstöt och det följde han nu upp med en andraplats i storloppet Prix de l’Union Europeenne.
– Man kan inte annat än älska den här hästen för allt han gör. Jag trodde aldrig att han skulle kunna spurta förbi så många när det hade gått så långsamt. Och så måste jag ge en stor eloge till Jarmo som kör precis som vi vill och är rädd om hästen, sa Malin Löfgren.
Kusken Jarmo Niskanen körde till ledningen men valde att släppa till favoriten Roxan de Barbray. Efter ytterligare ledarskiften hamnade Sanity i fjärde par invändigt och då de första 2 000 meterna av det 3 000 meter långa loppet passerades på extremt långsamma 1.19,0 såg det mörkt ut för Sanity. Men när luckan kom in på upploppet flög han fram till andraplatsen.
– De här loppen ingår i vinterträningen och är till för att bygga upp hästen, så det är oerhört glädjande att han går i mål med full fart och mycket sparade krafter.
Nästa uppgift för Sanity är planerad till ett lopp på Vincennes 22 mars. Därefter bär det av hem till Sverige.
– Det mest troliga är att han går hem i månadsskiftet. Sedan får vi se lite men det känns som att Finlandia Ajo är lite lämpligare än Olympiatravet. Men vi utesluter inte något.
Det stora målet för Sanity är emellertid Elitloppet på Solvalla sista söndagen i maj. Där var hästen med i fjol men en halsinfektion stjälpte honom den gången.
– Vi måste ju försöka ta revansch i Elitloppet. Jag har en häst som i alla fall kan gå till en elitloppsfinal.

Commander Crowe diskad
Sanity fick cirka 350 000 kronor för andraplatsen och segern, värd det dubbla, gick till ledaren Quinoa du Gers. Fjolårets store dominant i trav-Europa, Commander Crowe, gjorde sin årsdebut i loppen men 300 meter från mål diskvalificerades han för orent trav i rygg på ledaren.
– Jarmo var faktiskt lite arg på Martens (Commander Crowes kusk reds.anm.). Han ska egentligen styra ner invändigt med Commander Crowe. Hade Sanity fått komma fram där trodde Jarmo aldrig att han hade förlorat.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Mio hoppas på familjehästen
Nästa artikelResultat V75: Miljonutdelning med Bergh i huvudrollen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.