Resultat V75 Momarken 22 mars 2014: Sjokkseire

369

momarken-v75-resultat

Mantorptränaren Stefan P Pettersson hade inte alls räknat med seger för jätteöverraskningen Pericle Bi. Foto: Roger Svalsröd Foto av Kanal 75

Chockartade segrare.
Sjokkseire på norska.
Ingen spelare fick alla rätt när V75 avgjordes på norska Momarken på lördagen.
Hästar som nästan ansågs som chanslösa radade upp sig.
Stefan P Pettersson fick exempelvis jubla när hästen han hade med sig som resesällskap till sin stora stjärna spurtade till seger.
Varje vår sedan 2008 har Unionskampen i trav avgjorts på Momarken, några mil in i Norge från den svenska landsgränsen.
Det hade utlovats regn men nederbörden uteblev nästan helt. Däremot stod skrällvinnarna som, ursäkta uttrycket, spön i backen.
Stefan P Pettersson såg fram emot en spännande stund med stallets stjärna Oasis Bi i och gulddivisionen, tillika Steinlagers Hederslopp. Han startade med två hästar i bussen från Mantorptravet under lördagsmorgonen och räknade femårige valacken Pericle Bi mer eller mindre som resesällskap.
Av nio startande i V75:ans andra avdelning hade alla utom en häst galopperat innan den första kurvan vilket öppnande vägen för skrällen från Mantorp.
Reijo Liljendahls storfavorit Pedro Bi galopperade kort efter start och höll på att ta med sig Stefan P Petterssons häst när den åkte bakåt. Femåringen tog några galoppsteg men hoppade snabbt i trav igen och körande Claes Svensson hittade rygg ledaren.
Över upploppet förpassades enkelt ledande Send In The Clowns till andraplatsen. Femåringen var endast streckad på två procent på V75!
Stefan P Petterson kom springande som en flygmaskin efter målgången och gratulerade häst, kusk och ägare.
– Jag var själv mycket tveksam till att överhuvudaget starta honom här i dag. Det blev många galopper och den här gången gynnade det min häst som gick i en ganska tuff klass för att vara honom.

48 miljoner på Solvalla?
Ingen rad med sju rätt hittades och miljonerna rullar nu vidare som en jackpot till omgången på Solvalla nästa lördag. En ensam vinnare med sju rätt kan då kamma hem 48 miljoner kronor.
Det blev fina pengar för sex rätt i stället, 44 746 kronor, och fem rätt gav 1 324 kronor.
En överraskande vinnare blev det också i huvudlöpningen, Steinlagers Hederslopp över 1 640 meter.
Stefan P Petterssons Oasis Bi slutade trea efter ett att ha körts fram utvändigt ledaren varvet från mål. Erik Lindegrens Francais Du Gull var favorit, sattes i spets av Torbjörn Jansson men kunde inte värja sig trots att man hade fått bestämma tempot.
I stället blev det Lars Anvar Kolle som satte de svenska favoriterna på plats med Mr. X.F. Royal, tränad av Trond Anderssen. Det blev det ett lopp i ledarens rygg och lucka in på upploppet. Pang. Lätt seger för denne fyraprocentare på V75.

Vilken svepning!
Reijo Liljendahl hade mer eller mindre lovat ledning på förhand med Stormysky i det inledande V75-loppet. Valacken flög också till fronten. Loppets favorit Jaguar Broline och Flemming Jensen hamnade i rävsaxen i rygg ledaren och fick inte fritt förrän det var för sent.
Flemming Jensen revanscherade sig några lopp senare. Klassige Solo Nolo var enda favoriten som höll den här dagen och ordnade seger trots ett knöligt tolftespår.
Dansken satt näst sist med Solo Nolo och lyfte inte ut förrän 700 meter från mål. Men då gick det undan. Femåringen bara sköljde över motståndet i spåren och en sådan hygglig häst som Björn Goops Yankee Blueblood var chanslös att stå emot framme i täten.
– Eftersom det inte var något tempo att tala om kände jag mig lite lätt bekymrad på den sista bortre långsidan, kommenterade Jensen med ett leende.
Dansk seger blev det också det avslutande loppet. Jeppe Juel tråcklade sig loss från innerspåret och sände till ledningen 1 400 meter från mål och segern blev bekväm med More Than Enough.

Överraskningarna duggade…
I Stoleliten spurtade överraskningen Olympic Image till seger för utvandrade norrmannen Per Ludvig Nilsen, tränare i Årjäng.
I kallblodens uppgörelse övertog Geir Flåten hand om täten 1 400 meter från mål med Föynland Kongen (streckad på en procent!).
Gylden Balder kördes fram utvändigt varvet från mål men orkade inte riktigt kämpa ner Föynland Kongen och förlorade på målfoto i sin comeback efter långt skadeuppehåll.
Betrodde Timian Scott galopperade under frammarsch i tredjespår på den sista bortre långsidan och tog med sig svenska hoppet Raggmunken i fallet.
Unionskampen, som körts sedan 2008 på Momarken, slutade med svensk seger. Svenskarna tog hand om tre av V75-loppen och Norge två. Danmark blandad sig in i matchen och knep två pinnar.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet