Resultat V75: Skåning vassast i Jämtland

198

bagley

Bagley drog det längsta strået i Jämtlands Stora Pris.
Via en mäktig spurt slog han sig på allvar in i den övre eliten.
– När han får spara speeden till upploppet är han ruggig, sa hästens tränare och kusk Conrad Lugauer.
Jägersrohästen Bagley påbörjade resan från Skåne till Norrland redan i torsdags och efter övernattning i Stockholm anlände han till Östersund på fredagen. Långresan bar frukt. Från tredje par utvändigt visade Bagley prov på sina enorma fartresurser när han spurtade hem förstapriset på 750 000 kronor i Jämtlands Stora Pris.
– Hästen har gjort sig förtjänt av att vinna ett stort lopp och i dag var det hans lopp. Han gjorde en fantastisk insats och gick extremt bra till slut, sa Conrad Lugauer.
Åttaåriga Bagley har utvecklats i år och visade nu med eftertryck att han är att räkna med i alla sammanhang.
– Han var med i Olympiatravet där han vann sitt försök, han gjorde en grym prestation i Sweden Cup även om han bara blev fyra där och i dag slog han några av de bästa hästarna som finns just nu. Jag tycker att han har visat tillräckligt, svarade Lugauer på frågan om Bagley kan etablera sig i eliten.
Tvåa i Jämtlands Stora Pris slutade hemvändaren Sanity. Den forne Östersundhästen levererade även han en virvlande avslutning och visade att han har mycket att hämta i sommarens storlopp. Tredjeplatsen knep Shaq Is Back.

Månprinsen ny kallblodskung
I anrika Sven O Perssons Minne fick publiken se ett tronskifte i kallblodstoppen. De senaste årens store dominant Hallsta Lotus spelades till klar favorit och när han planenligt gled till ledningen efter ett halvvarv var det upplagt för hans fjärde raka seger i loppet. Men Gunnar Melander hade andra planer. Han bytte andra par utvändigt mot positionen utvändigt om ledaren med Månprinsen A.M. när norske gästen Gylden Balder kom tuffandes i tredjespår dryga varvet från mål. Norrmannen svarades ut i tredjespår och in på upploppet tuggade ynglingen Månprinsen A.M. ner den ärrade kämpen Hallsta Lotus.
– Nu njuter jag! Det är fantastiskt, underbart, att ha en sådan här häst, bubblade Gunnar Melander efter loppet.
– Vi fick en bra löpning men när Gylden Balder kom ville jag gå fram. 300 kvar hade jag mycket att köra med men jag väntade till upploppet…och 100 kvar är han ju grym! Det är killerinstinkt i honom när det gäller. Då slickar han öronen längs halsen och käkar upp dem. Det är en fantastiskt härlig känsla.

Nytt banrekord i klass II

Jämtlands Stora Pris och tronskifte i kallblodstoppen i alla ära. Dagens prestation stod Time Machine för i klass II. Den fyraårige hingsten var favorit men hade spelarna vetat vilket lopp hästen skulle få hade de placerat sina pengar på någon annan. Men inte ens ett inledningsvarv ute i tredjespår i ursinnigt tempo kunde sänka hästen. Time Machine mosade konkurrenterna och stegade undan till seger på banrekord för fyraåriga hingstar och valacker – 1.11,7 (1 609 meter, auto).
– Han ska få mycket morötter i kväll så att han förstår att han har gjort något fenomenalt. Mjölksyran sprutade ur öronen på honom men han bara sträckte på sig över upploppet. Man blir stolt över honom, sa hästens tränare och kusk Jörgen Westholm, som även fick se sin Exclusive Zon ta hem Wångens Stora Lärlingspris tillsammans med Oskar J Andersson.

V75-jackpot i Köpenhamn
I bronsdivisionen var Timo Nurmos Caddie Gallant överlägsen när han tillsammans med Jorma Kontio bollade med motståndet från positionen utvändigt om ledaren. I klass I blev det också favoritseger men för Markus Pihlströms O.P’’s Flirt (Erik Adielsson) var ledningen från start till mål vägen till vinnarcirkeln. Åke Svanstedt kan ha en blivande världsstjärna i Mr Chicago. I silverdivisionen tog amerikaimporten fjärde segern i fjärde starten på svensk mark.
Den favoritbetonade V75-raden betalade 3 379 kronor, sex rätt gav 48 kronor och femrättspotten går vidare till söndagens extrainsatta V75-omgång på Charlottenlund. Copenhagen Cup står på programmet och enligt prognosen kan en ensam vinnare med sju rätt håva in 30 miljoner kronor.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelJoke Face missar Copenhagen Cup
Nästa artikelMr Picolit vann Copenhagen Cup

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.